Как да получите ипотека с ниска първоначална вноска

...
Закупуването на жилище е сбъдната мечта за много хора, но
Коментари Харесай

Закупуването на жилище е сбъдната мечта за много хора, но имате нужда от значителна сума пари, за да я осъществите. Това включва първоначалната вноска, която е определена сума от покупната цена на жилището. Обичайната мъдрост гласи, че първоначалната вноска от 20% е идеална, но какво ще стане, ако не сте и не можете да си позволите толкова?

Ако купувате жилище за първи път или нямате много спестявания , предлагането на голяма първоначална вноска може да бъде предизвикателство. За щастие има няколко начина, по които все пак можете да се класирате за ипотека без голяма първоначална вноска.

Започнете да проучвате опциите си за ипотека тук, за да научите повече.

Как да получите ипотека с ниска първоначална вноска

Ако се борите да намерите пари за голяма първоначална вноска за дом, струва си да знаете възможностите си. Ето пет, които трябва да знаете.

Заеми от FHA

Заемите от FHA са обезпечени от Федералната жилищна администрация. Ако имате кредитен рейтинг 580 или по-висок, можете да се класирате за заем от FHA само с 3,5% намаление. Кандидатите с кредитен рейтинг между 500 и 579 отговарят на изискванията за 10% първоначална вноска.

Тези заеми са идеални за купувачи на жилища с по-нисък кредитен рейтинг, които нямат много спестявания, но все още могат да си позволят месечни плащания по ипотека. Имайте предвид, че заемът от FHA изисква да платите премия за ипотечна застраховка (MIP), която ще добави към месечните ви плащания.

Заеми от VA

Заемът от VA е жилищен заем, гарантиран от отдела по въпросите на ветераните. Тези заеми са достъпни за ветерани, военнослужещи и отговарящи на условията преживели съпрузи.

Заемите VA не изискват първоначална вноска и често имат по-добри лихвени проценти и условия и по-малко разходи за затваряне в сравнение с конвенционалните заеми. Ще трябва да отговаряте на определени кредитни изисквания и изисквания за доход в допълнение към това да сте отговарящ на условията военнослужещ или съпруг.

Сравнете днешните най-добри ипотечни проценти онлайн сега.

Заеми от USDA

< p>Заемите на USDA са гарантирани от Министерството на земеделието на САЩ. Тези заеми са предназначени за купувачи на жилища в селските райони, които имат ниски до умерени доходи. Тези заеми не изискват първоначална вноска и предлагат ниски лихви. Ще трябва да отговаряте на конкретни изисквания за доход, за да отговаряте на условията.

Конвенционални заеми

Конвенционалните заеми не са обезпечени от правителството. Тези заеми обикновено изискват първоначална вноска от най-малко 5% от покупната цена на жилището, в зависимост от заема и вашето финансово състояние.

Някои конвенционални заеми може да ви позволят да намалите само 1%, ако имате добър кредитен рейтинг и ниско съотношение дълг/доход. Ако обаче заложите по-малко от 20%, ще трябва да платите частна ипотечна застраховка (PMI).

Вижте дали отговаряте на изискванията за конвенционална ипотека тук.

Авансово плащане програми за помощ

Много щати и местни правителства предлагат програми за помощ при авансово плащане, особено на купувачи на жилище за първи път, както и Министерството на жилищното строителство и градското развитие на САЩ (HUD). Тези програми включват:

Отпускане на нисколихвени заеми Заеми с разсрочено плащане с 0% лихва0% лихвени заеми, които са простими след определен брой години Съвпадащи спестовни програми, при които доставчикът на програмата отговаря на сумата, която купувачът на жилище влага в спестовна сметка авансово плащане

Както при другите заеми в този списък, трябва да отговаряте на специфични изисквания за доход, за да отговаряте на условията за тези програми.

Долната линия

Да знаете как да получите ипотека с ниска първоначална вноска може да превърне мечтата за собственост на жилище в реалност. С горните опции за ниска или без първоначална вноска можете да си купите къща, дори ако нямате много пари, спестени за предварително плащане.

Въпреки това, важно е да запомните, че по-ниска първоначална вноска може да доведе до по-висок лихвен процент или месечно плащане. Така че бъдете сигурни, че можете спокойно да си позволите плащанията, посочени във вашия договор за заем. В противен случай финансите ви може да са затруднени за години напред. Когато проучвате възможностите си за ипотека, работете с реномиран кредитор, който ще ви помогне да намерите най-добрия заем за вашето финансово състояние.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР