Как да подредим хладилника си може би на пръв поглед

...
Как да подредим хладилника си може би на пръв поглед
Коментари Харесай

Как да подредим хладилника си, за да не изхвърляме храна

Как да подредим хладилника си може би на пръв взор наподобява много лесна и елементарна задача, само че в действителност напълно не е по този начин. Ако и вие вътрешно сте педанти и обичате реда, организацията и всичко да е изпипано до последния подробност, ви съветваме да продължите с четенето, тъй като триковете, които ще споделим, сигурно биха ви били от изгода.


Най-вероятно изхвърлянето на храна не ви е непознато. Според социологически изследвания огромна част от хората изхвърлят към 25% от храната, която купуват – най-много тъй като я оставят да се скапе.  Дали в случай че хвърлим един бърз взор в хладилника, няма да видим кутия прясно мляко с изтъкал период на валидност, а в по-екстремни случаи – кашкавал, който е почнал да мухлясва?

 Как да подредим хладилника си, с цел да не изхвърляме храна

Един от най-добите способи да се справите по-добре с „ ръководството на храните у дома “ е вярната организация на хладилника. Много постоянно, когато всичко е нахвърляно безсистемно, затрупваме храни, които по-късно намираме, само че към този момент не са годни за консумация. Поради тази причина най-добре е да намерим допустимо най-оптималния метод за предпазване на продуктите в хладилника.

Нека първо да разгледаме от какви съществени елементи е формиран всеки ледник.

Отделенията на вратите – най-топлата част от хладилника, така
 Как да подредим хладилника си, с цел да не изхвърляме храна amazon.com

че тук стоят храни, които са най-издръжливи.

Горни лавици – там имаме най-постоянната температура, по тази причина напринямат потребност от готвене, в горната част на хладилника.

мер доста от заведенията за хранене държат храните, които 

Долни лавици – там температурата е най-ниска, тъй че това е мястото на сурови меса, яйца, морски блага, млечни артикули. Чекмеджета – поддържат относително влажни условия, които ще запазят плодовете и зеленчуците. Но не правете грешката да съхранявате всичко на едно място.

Сега към този момент можем да пристъпим и към същинската част с организирането на питателните артикули в другите елементи на хладилника.

Месо 

 Как да подредим хладилника си, с цел да не изхвърляме храна Uncle Khoe K9 Shelter

Поставяйте пилешкото, свинското и телешкото в дъното на хладилника, защото там е по-студено, в сравнение с в предната част. И също така, в случай че пържолите протекат, другите артикули няма да пострадат.

Плодове и зеленчуци

 Как да подредим хладилника си, с цел да не изхвърляме храна Her Campus

Обикновено в хладилниците има „ чекмеджета “, които са предопределени таман за плодовете и зеленчуците, в случай че въпреки всичко там нямате място, поставете ги на допустимо най-ниския рафт. Имайте поради, че зеленчуците имат потребност от повече мокрота, до момента в който на плодовете им би трябвало им по-сух въздух. Дръжте ги настрана едни от други, с цел да забавите процеса на повреждане.

Яйца и млечни продукти 

 Как да подредим хладилника си, с цел да не изхвърляме храна bonny.com.sa

С изключение на млякото може да групирате всички млечни артикули (сирене, кашкавал, масло) и яйца напълно умерено. Те не се нуждаят от прекомерно ниска температура, по тази причина най-високият рафт или по-предните позиции са положително място за тях. Тъй като нормално срокът им на валидност е къс, ги подредете по този начин, че да виждате маркировката им, когато отворите хладилника.

Подправки и сосове 

 Как да подредим хладилника си, с цел да не изхвърляме храна cleaneatingveggiegirl.com

Идеалното място за тях е на вратата. Те не са изключително чувствителни към измененията в температурата. Някои типове кетчуп и горчица биха могли да запазят качествата си най-малко за месец, даже и отвън хладилника.

Остатъци

 Как да подредим хладилника си, с цел да не изхвърляме храна patiencepersistenceandprideandphysicaltherapy.wordpress.com

Почти постоянно ни остава нещичко от обяда/вечерята, което не изхвърляме и прибираме „ за след това “. Но с цел да има изгода от това прибиране, поставете чинията в лявата част на хладилника, на равнището на очите. Така сигурно няма да го пропуснете идващия път, когато отворите вратата, търсейки нещо вкусно за похапване.

Питиета 

 Как да подредим хладилника си, с цел да не изхвърляме храна es.dhgate.com

Много хладилници имат специфичен рафт за бутилки, което е извънредно комфортно и потребно – използвайте го. Ако въпреки всичко нямате подобен, постарайте се да сложите напитките на равнището на очите, тъй че да ги виждате, когато отворите. Това се отнася най-много за артикули с къс период на валидност като прясното мляко да вземем за пример.

Ключът към триумфа е добра организация
Умният човек изживява своя живот, правейки от хаоса порядък!

Много е значимо да умеете да групирате сходните храни дружно, по този начин освен ще ви е по-лесно да откриете всичко, само че и ще предотвратите изгубването на разнообразни артикули в т.нар „ черна дупка “ на хладилника.

 Как да подредим хладилника си, с цел да не изхвърляме храна YouTube

Също по този начин когато пазарувате, издърпайте по-старите неща напред и поставете новите зад тях на рафтовете в хладилника. Така ще консумирате обичаните си артикули, преди да е изминал срокът им на валидност.

Имате потребност от повече място?

 Как да подредим хладилника си, с цел да не изхвърляме храна Pier 1

Цитрусовите плодове, ябълки, лук, домати, картофи, самун, чесън и доста други артикули не се нуждаят от предпазване в ледник – можете да ги извадите напълно умерено, с цел да освободите място за по-належащите артикули.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР