Как да подобрим съня си с билки и ракия –

...
Как да подобрим съня си с билки и ракия –
Коментари Харесай

Как да подобрим съня си с билки и ракия – рецепта

Как да подобрим съня си с билки и ракия – извънредно доста хора по света страдат от бодърствуване и от недоспиване. А това е извънредно нездравословно за здравето, тъй като непълноценният сън води до доста отрицателни последствия за човешкия организъм. Дори човек да спи доста часове, в случай че сънят е накъсан, то той отново не би се наспал и няма да бъде жизнен.

Безсънието   е типично при   белодробни болести . Астмата и безсънието да вземем за пример са взаимосвързани. Също по този начин безсънието води до сърдечни проблеми . Това се получава от заседналия метод на живот и тютюнопушенето, съчетани с бодърствуване . В този случай рискът от сърдечни проблеми се усилва доста доста.

Човек се нуждае от най-малко 7-8 часа сън дневно, с цел да се възвърне изцяло от миналия ден. Като тук приказваме за първокласен и бездънен сън. Ето за какво е доста значимо да спим по толкоз часове, тъй като сънят не се наваксва. Каквото сме изпуснали, сме изпуснали. Нека в този момент да разгледаме по какъв начин да подобрим съня си с билки и ракия .

Как да подобрим съня си с билки, като си създадем билкова ракия

Есента е идеалният миг да си съберем билки от естествената аптека , с които да си създадем извънредно потребна билкова ракия . През Септември и Октомври нормално, можем да наберем узрели билки като шипки , глог , трънки . Към тях можем да прибавим други билки и да ги комбинираме с домашна ракия , с цел да извлечем потребните им съставки. От кои билки се нуждаем за нашата билкова ракия за сън ?

Имаме потребност от следните билки:

  • Шипка
  • Глог
  • Трънки
  • Хмел
  • Маточина
  • Валериана

Ако нямате в градината или не сте намерили в природата хмел, маточина или валериана, постоянно може да ги закупите от аптеката. Струват доста малко като пари.

Време е да почистим и измием набраните шипки, глог и трънки. Това става благодарение на гевгир, като го напълним с вода, листенцата изплуват от горната страна и можем елементарно да ги махнем. Измиваме хубаво потребните плодчета.

Почистване и измиване на билките

Следва натрошаването или разпукването на плодчетата от шипки, глог и трънки. Можем да го създадем с дървен чук за пържоли, като авансово слагаме билковите плодчета в по-дебел найлонов плик. Целта ни е леко да разпукнем самите плодове.

Следващата ни стъпка е да напълним всички билки в стъклен буркан или бутилка с огромно гърло. А по-късно допълваме догоре с домашната ракия. Съотношението не е строго несъмнено, като в нашия случай сме напълнили 1/3 от съда с микс от шипките, трънките и глога, а по-късно сме допълнили съда с другите 3 билки – валерианата, хмела и маточината.

Накрая допълваме съда догоре с домашната ракия и затваряме с капачката. Оставяме за 4-5 дни на стайна температура, като разклащаме 1-2 пъти дневно.

Прецеждаме хубаво през доста ситна цедилка готовия билков извлек . Ако желаем, можем да прецедим и през филтърна хартия. А най-после получаваме тази хубост, с цвят на коняк:

Как да одобряваме билковата ракия за възстановяване на съня?

За най-хубав резултат, пием от нашата билкова ракия по 20-30 грама вечер, 30-40 минути преди лягане. Ако не ни харесва самия усет или не можем да пием непосредствено ракия, можем да разредим с малко вода.

Ползите от билковата ракия са следните:

  • Подобряваме доста качеството на съня
  • Подсилваме сърцето и понижаваме риска от сърдечни проблеми
  • Получаваме по-голямо успокоение на организма
  • Чувстваме се по-бодри и енергични на идващия ден
  • Подобряваме като цяло по-добрата работа на нашия организъм, заради по-пълноценното наспиване

Още препоръки за по-хубав сън

1. Започнете да спите на по-ниски тепмератури – идеалната температура е сред 18 и 19 градуса по Целзий. Забравете за това в спалнята да е доста топло.

2. Лягайте едновременно – основаването на табиет прави мозъка ни да се приспособи към този табиет. В случай че стартираме да лягаме едновременно всяка вечер, нашият мозък ще се настрой, че в този час е време за сън.

3. Яжте най-малко 3 часа преди сън – добре е да изградим табиет да ядем нашата вечеря най-малко 3 часа преди лягане. Тоест в случай че лягаме в 10:30 или 11:00 часа вечерта, добре е до към 7:00-7:30 да сме вечеряли. Също по този начин е добре да не пием доста течности преди лягане.

4. Проветрявайте стаята с чист въздух – доста е значимо преди сън да имаме задоволително О2 в нашата стая. Ето за какво постоянно би трябвало да проветряваме спалнята най-малко за 3-4 минути преди лягане.

5. Забравете за тв приемника и компютъра 1 час преди лягане – това също е доста значимо, тъй като тези устройства имат отрицателни резултати за положителното заспиване и положителния сън. По-добре започнете да четете някакви леки и незатормозяващи романчета преди лягане.

6. Тренирайте най-малко 4 пъти в седмицата – осъществяването на по-интензивно деяние и придвижване прави по този начин, че нашият организъм да се насища с повече О2 и да усъвършенства работата на доста от нашите органи. Доказано е, че трениращите хора или по-точно спортуващите хора, страдат доста по-малко от бодърствуване . А по какъв начин да упражняваме – вижте тук !

7. Радвайте тялото си на повече слънчева светлина – слънцето и слънчевата светлина балансират равнищата на мелатонин и кортизол в тялото. Ето за какво търсете повече контакт на вашата кожа със слънцето.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР