Как да пестите енергия и да запазите комфорта в жилището

...
Как да пестите енергия и да запазите комфорта в жилището
Коментари Харесай

Как да намалим разходите на енергия с минимални финансови вложения?

Как да пестите сила и да запазите комфорта в жилището си посредством прозорците през зимния и летния сезон?

Извършването на елементарни поправки или усъвършенствания по вратите и прозорците води до обилни икономии на сила. Ако нямате опция за промяна на прозорците или изолираност, може да приложите няколко лесни стъпки, с които да намалите разноските на сила с минимални финансови инвестиции, осведоми aktivnipotrebiteli.bg.

През зимния сезон - Как да разберете дали имате потребност от в допълнение уплътнение на прозорците?

Студеният въздух прониква през пролуките на вратите, прозорците и стените. С неприятно уплътнени прозорци и порти се предизвикват загуби до 30% от топлината на жилището, което усилва разхода на сила и вашата сметка нараства. Този непрестанен поток води до потребление на повече сила за задържане на топлината в стаята. Поставянето на уплътнения на прозорците и вратите бързо носи огромни изгоди.

     

По-старата дограма рядко обезпечава положително уплътнение. Може да извършите тест с лист хартия, като го поставите и пандизите прозореца. Ако го издърпате елементарно, затова имате потребност от в допълнение уплътнение или нова дограма, в случай че не можете да го издърпате или е мъчно нямате потребност.

Освен неприятното уплътнение загуба на топлота се предизвиква и от цепнатините сред рамките на прозорците и стената, изключително при по-старата дограма. Този проблем също може да бъде елементарно и на ниска цена решен като ревизирате и запълните тези процепи със силикон.

Управлявайте прозорците рационално

Когато на открито е студено, отваряйте необятно завесите на прозорците, където има слънце, за безвъзмездна топлота. Но когато няма слънце ги дръжте затворени, с цел да намалите теченията от прозорците. Пускането на завесите при здрач, понижава течението и резервира топлината в стаята. Топлите нюанси и дебелината обезпечават най-голяма изгода.

Проветрявайте постоянно

Проветрявайте постоянно, само че за малко при необятно отваряне на прозорците за минута- две. Не оставяйте прозорците непрекъснато отворени в наклонена позиция, тъй като по този начин се губи доста повече топлота, а проветряването не е толкоз дейно.

През летния сезон

Топлината освен изтича от жилището през пукнатини и отвори по време на зимния сезон, тя влиза през тях и по време на летния сезон, когато се пробвате да поддържате ниска температура.

Малки промени за огромна успеваемост

Монтирането на сенници на прозорците или на външни ролетни щори оказва помощ за отразяване на топлината и задържа ниската температура в жилището през летния сезон, само че това изисква съответната финансова инвестиция.

Затварянето на завесите и щорите през горещите летни дни, когато слънцето е мощно се води до съвсем същия резултат. Залепването на рефлектиращо слънцезащитно или огледално фолио на прозорците стопира към 77% от топлината, която влиза през тях, и понижа загубите на топлота през зимния интервал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР