Как да отгледате домати на балкона си? Скоро идва лятото, а

...
Как да отгледате домати на балкона си?
Скоро идва лятото, а
Коментари Харесай

Много прост начин за отглеждане на домати вкъщи

Как да отгледате домати на балкона си?

Скоро идва лятото, а с него безграничен достъп до витамини от личния ни дом. Но не е наложително да живеете на село, с цел да имате пресни зеленчуци. Можете даже да си организирате мини градина в жилището. Можете да си извършите цяла доматена градина. Съществува толкоз елементарен метод, че даже некомпетентен човек може да се оправи!

Можете да се наслаждавате на доматите през цялата година.

Какво е лятната кухня без домати? вкусни салати, апетитен шиш кебап, ароматна пица. Доматите са добър избор когато и да е на годината. И с цел да избегнете заплащането на прекомерно високи цени, започнете да отглеждате домати сами. Да, тъкмо по този начин –  у дома. Всичко, от което се нуждаете, е балкон, саксия и един свеж домат. Не вярвате? Вижте сами!

Нарежете доматите и ги поставете в саксията с почвата.

Вземете един огромен домат: апетитен, добре узрял, с хубави семки.
Нарежете го на няколко огромни кръгчета и го поставете в саксия с готова почва.

Поръсете почва от горната страна и изчакайте.

Покрийте с почва, полейте и изчакайте, а до момента в който чакате, не забравяйте да напоявате добре доматите. Почвата постоянно би трябвало да е влажна, само че не мокра.

След една седмица.

След една седмица ще видите първите зелени издънки. Опитните градинари поучават на 14-15 ден да изберете най-голямата от тях и да го пресадите в обособен саксия. Продължете да поливате.

След един месец.

Един месец по-късно най-големите разсадете настрана. И скоро ще видите по какъв начин плодовете стартират да порастват и узряват. Не е ли прелестно?

С повече грижи скоро ще имате годишна продукция.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР