Как да направим бъзарония – новата страхотна напитка, която ще

...
Как да направим бъзарония – новата страхотна напитка, която ще
Коментари Харесай

Как да направим Бъзарония – страхотната напитка и новия летен хит

Как да създадем бъзарония – новата страхотна напитка, която ще ви освежи през лятото.

Чаша или две от Бъзарония, с доста лед, ще ни освежат през летните жеги.

През горещите летни дни, можем да приготвим в домашни условия освежаваща и неповторима напитка – бъзарония . Нуждаем се единствено от цвят от бъз, плодове арония (суха или прясна), мед (захар), лимони и билки. Освен че е тонизиращ, сокът от Бъзарония ще ви зареди с доста витамини и потребни вещеста. Ползите от постоянната консумация на Бъзарония са – ще се преборите с преумората, подпомагате работата на черния дроб, възстановявате високото кръвно налягане, ускорявате своята памет. Като цяло има доста добър имуностимулиращ резултат, а и децата го обожават.

Ето 4 лесни предписания, харесайте вашата:

1. Как да създадем бъзарония със захар?

Набираме добре узрял цвят от бъз. Отрязваме стъблата с ножица или ги кършим с ръце, като държим цвета нагоре, с цел да не се изгуби цветния прашец. След като ги занесем у дома, ги преглеждаме деликатно и отстраняваме всевъзможни нежелани инсекти. Не мием с вода. Рецептата е:

60 стръкчета цвят от бъз

10 литра вода

8 лимона

12 кг захар

1 кг изсъхнал плод от арония

Заливаме цветовете от бъз с водата и прибавяме измитите и нарязани лимони. Затискаме с тежест (например почистен камък) съда от горната страна, тъй че цветовете и лимоните да са напълно под вода. Оставяме на стайна температура за 48 часа. След което прецеждаме водния извлек през двойна марля и изсипваме захарта. Разбъркваме доста добре до разтвярането на захарта и прехвърляме течността в стъклени буркани. Добавяме по равно във всеки буркан от измитите изсушени плодове от арония. Завираме за 5 минути бурканите и към този момент сме подготвени с нашата Бъзарония. При консумация би трябвало да разредим с вода, нормално е 1 част Бъзарония и 5 елементи вода или по ваш усет.

2. Как да създадем бъзарония с пчелен мед?

Тук рецептата е сходна на предходната, единствено заменяме захарта с пчелен мед и не завираме с вода:

60 стръкчета цвят от бъз

10 литра вода

8 лимона

12 кг пчелен мед

1 кг изсъхнал плод от арония

Заливаме цветовете от бъз с водата и прибавяме измитите и нарязани лимони. Затискаме с тежест (например почистен камък) съда от горната страна, тъй че цветовете и лимоните да са напълно под вода. Оставяме на стайна температура за 48 часа. След което прецеждаме водния извлек през двойна марля и прибавяме пчелния мед и измитите изсушени плодове от арония. Разбъркваме доста добре до разтварянето на меда, а по-късно прехвърляме течността в стъклени буркани или бутилки. Най-добре да съхраняваме в ледник, с цел да не се получи ферментация. При консумация би трябвало да разредим с вода, нормално е 1 част Бъзарония и 5 елементи вода или по ваш усет.

3. Как да създадем бъзарония с билки и пчелен мед?

Тук рецептата е сходна на предходната, единствено прибавяме пресни билки за още по-добър мирис и усет:

60 стръкчета цвят от бъз

10 литра вода

8 лимона

12 кг пчелен мед

1 кг изсъхнал плод от арония

прясна маточина – 100 г

прясна мента – 100 г

прясна мащерка – 100 г

Заливаме с водата цветовете от бъз, ситно нарязаните билки и измитите и нарязани лимони. Затискаме с тежест (например почистен камък) съда от горната страна, тъй че цветовете, билките и лимоните да са напълно под вода. Оставяме на стайна температура за 48 часа. След което прецеждаме водния извлек през двойна марля и прибавяме пчелния мед и измитите изсушени плодове от арония. Разбъркваме доста добре, а по-късно прехвърляме течността в стъклени буркани или бутилки. Най-добре да съхраняваме в ледник, с цел да не се получи ферментация. При консумация би трябвало да разредим с вода, нормално е 1 част Бъзарония и 5 елементи вода или по ваш усет.

4. Как да създадем бъзарония с подготвен сок от бъз и прясна арония

Тук ще ни би трябвало подготвен сок от бъз , който сме създали напролет. Слагаме една шепа пресни плодове от арония и прибавяме 500 мл вода. Разбиваме това нещо в блендер и прецеждаме готовата течност. Слагаме в чаша готовия сок от бъз (1/5 част от чашата). Доливаме със сока от арония . Добавяме кубче лед и се любуваме на вкусната бъзарония .

5. Как да създадем гроздова бъзарония

През есента можем да вършим всекидневно един страховит и доста потребен сок, а точно гроздовата бъзарония . След като през Август сме обрали узрелите плодове на аронията, а напролет сме си създали сок от бъз, в този момент е моментът да включим и узрялото грозде.

Вадим от фризера прясно замразените плодове на аронията и слагаме 2-3 супени лъжици в малко вода да се провиснал. След 10-15 минути прехвърляме аронията и водата в блендер (Нутрибулет) и допълваме чашката за мелене със зърна от грозде. Пускаме блендера за 15-20 секунди и прецеждаме сока благодарение на двоен тензух.

Към получения сок прибавяме от готовия сок от бъз на усет и разбъркваме. Получава се неповторимо апетитен и супер потребен гроздов-билков сок. Ще бъдете очаровани от страхотния му усет.

Препоръчваме да приготвите от рецепта номер 5, тъй като е извънредно апетитен, доста потребен и се прави бързо. Вашите деца ще обожават да пият Бъзарония!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР