Как да излекуваме хашимото – откривателят на най-често срещаната болест

...
Как да излекуваме хашимото – откривателят на най-често срещаната болест
Коментари Харесай

Как да излекуваме хашимото и да възстановим щитовидната жлеза

Как да излекуваме хашимото – откривателят на най-често срещаната болест в наши дни на щитовидната жлеза (лимфоцитния тереоидит) е японския доктор Хакару Хашимото. Хашимото съставлява автоимунно заболяване на щитовидната жлеза , при което нашата имунна система стартира да създава антитела, разрушаващи жлезата. Така в нашият организъм настава хормонален дисбаланс .

Ако имаме непълен синтез на тиреоидни хормони, т.е. интензивността на жлезата е слаба, приказваме за хипофункция или хипотиреодизъм . Това е и най-честото заболяване на щитовидната жлеза . Основната причина за развиването на хипотиреодизъм е автоимунно нарушаване, при което се образуват антитела против личната щитовидна жлеза тиреоидит на Хашимото . И противоположното – при прекален синтез на тиреоидни хормони, приказваме за хиперфункция или хипертиреоидизъм .

За да се откри съществуването на Хашимото , се изследват щитовидните индикатори и антитела – TSH , ft3 , ft4 , ТАТ , Международен автомобилен транспорт (стопанско обед . Заболяването нормално се открива в стадия на хипотиреоидизъм намалена функционалност на щитовидната жлеза . Лечението в множеството случаи е с допълнение на изчезналите хормони.

Най-често хората дълго време не виждат признаците на Хашимото . Единствено може да усетят увеличени лимфни възли към житовидната жлеза . Ето къде се намира щитовидната жлеза , в случай че не сте сигурни:

Най-честите  признаци  на развиващия се прогресивно хипотиреоидизъм са: хронична отмалялост, унесеност, наддаване на тегло, нараснал вкус, болки в мускулите и ставите, косопад, хипотония и други. Според лекарите, Хашимото е нелечимо автоимунно заболяване и ще би трябвало да одобряваме медикаменти до края на живота ни. Но дали лекарите са прави?

Сега ще разгледаме една изпитана стратегия на излекували се хора , която в случай че бъде спазвана с непримиримост и самообладание, сигурно заболелите ще могат да махнат хапчетата след 2-3 години и да заживеят пълностоен живот. Също по този начин е значимо да подчертаем, че може да се излекувате в случай, че вашата щитовидна жлеза не е напълно разрушена. В противоположен случай ще би трябвало да пиете хапчета до края на живота си.

Как да излекуваме Хашимото – стратегия и стъпки:

1. Пълно отричане от глутена – прекосяване на безглутенов режим на хранене

Това е първата стъпка от това по какъв начин да се оправим с хашимото . Глутенът е извънредно несъответствуващ за хора, страдащи от това автоимунно заболяване. Консумацията на глутен  предизвиква автоимунна реакция, при която се образуват антитела. Изцяло би трябвало да забравим за приема на глутен , като сменяем храните, съдържащи глутен , с храни, които не съдържат глутен .

Поради фактът, че в бялото брашно има проблематичен за щитовидната жлеза протеин, ние сигурно би трябвало да го изключим от нашето меню. Можем доста елементарно да го сменяем с брашно от лимец , което по никакъв метод не пречи на щитовидната жлеза и на хората с диагноза хашимото . Като това може да се наложи да продължи доживот.

Изключително е значимо да следвате тази стъпка, в противоположен случай няма да получите стремежи резултат в битката с хашимото . Това е подобаващ метод по какъв начин сполучливо да понижим равнището на TAT/MAT антителата при хашимото .

2. Физическа интензивност

Физическата интензивност е доста значима в процеса на излекуване на организма. Заболелите от хашимото би трябвало да си изработят седмичен проект, в който най-малко 4 дни от седмицата да вършат извършения и.

При правенето на извършения е значимо те да са интензивни и да се потите. Защото интензивното спортуване задейства жлезите с вътрешна секреция . Изключително потребно е за щитовидната жлеза .

Йога упражненията въпреки това ще ни провиснал физически и душевен. Също по този начин ще понижим напрежението, което е доста значимо, тъй като стресът има доста отрицателно въздействие върху хормоните на щитовидната жлез а. Най-добрите йога извършения за подкрепяне на щитовидната жлеза и хормоналния баланс са – Поза риба и Поза свещ .

Други подобаващи йога асани при хашимото са – Поздрав към слънцето , Поза котешки тил и Поза рало . Не подценявайте изпотяващите извършения и йога упражненията – те са една значима част в пътя към оздравяването.

3. Хомеопатия по какъв начин да излекуваме хашимото

Хомеопатията също е значима в лекуването на хашимото . Ето за какво би трябвало да одобряваме всеки ден по 5 гранулки от Калкареа флуорика 9 CH . Също по този начин можем да включим Туя Окциденталис 15 СН , като одобряваме по 10 гралулки един път седмично – доста добре работи за възобновяване на щитовидната жлеза .

Това е значима стъпка от цялостния развой на излекуване.

4. Хранителна диета

Това също е основна стъпка към оздравяването на болните от хашимото . Здравословното хранене е поръчител за усилването на нашия имунитет и премахването на възпаленията в тялото. Трябва доста съществено да обърнем внимание на тази стъпка. За задачата би трябвало да съблюдаваме следните препоръки:

Сок от моркови и цвекло

Поне 3 пъти в седмицата пием по 1 чаша прясно изцеден сок от моркови и цвекло. Просто наложително в нашия случай.

Кокосово масло

Също наложително започваме всеки ден да ядем по 1 супена лъжица кокосово масло. Много скъпо за нашия краен резултат.

Приемаме храни с повече селен

Щитовидната жлеза съдържа най-вече селен в цялото тяло. С приемът на храни, богати на селен, ние ще понижим броя на антителата. Храните, богати на селен са:

  • яйца
  • свинско
  • бразилски ядки – най-голямо наличие, само че консумираме до 7 на брой в седмицата
  • риба звук
  • говеждо месо
  • пиле

Пчелен клей и пчелно млечице

Пчелният клей и пчелното млечице са извънредно ефикасни в битката с всевъзможни автоимунни болести. Така че наложително би трябвало да ги включим в нашето седмично меню.

Наблягаме на витаминозните хранителни артикули

Като цяло акцентираме на здравословното хранене и на по-големия банкет на витаминозни храни . Такива са плодовете и зеленчуците, а също по този начин и бирената квас. Тя също работи доста добре при разнообразни автоимунни болести. Можем да потърсим в интернет храните с високо наличие на витамини.

Намаляваме до най-малко обработените храни – пържени, рафинирани и така нататък Намаляването на количеството инфектиране в тялото е задачата на проекта за лекуване на Хашимото . Така че би трябвало да премахнем тези храни от нашата диета, които може да предизвикват инфектиране.

5. Допълнителни неща

В тази стъпка ще допълним още няколко съществени и значими неща, които би трябвало да одобряваме:

Насочваме нашите старания в битката с другите инфекции и възпаления в нашия организъм. Те са основната причина, която потиска и обърква автоимунитета. А оттова се появяват проблемите с щитовидната жлеза и хашимото .

За възпаленията в организма – приемама смес от жълт кантарион – тази смес оказва помощ пpи вътpешни инфeĸции. Вижте по какъв начин да си извършите смес от жълт кантарион сами! Също по този начин си вършим чай от риган риганът  е доста сполучлив за намаляването на различни  възпаления .

Витамин D – наложително би трябвало да създадем по този начин, че тялото ни да бъде заредено задоволително с този скъп витамин. Организъмът си доставя витамин D посредством храната (около 10%) и излагането на слънчеви лъчи (около 90%). Ето за какво е извънредно значимо да имаме директен контакт на кожата със слънцето. През зимата би трябвало да си набавим този скъп витамин благодарение на добавки (под каквато и да е форма).

Етерично масло от тамян – всеки ден мажем нашата щитовидна жлеза с 1 капка от маслото от тамян. Не се разрежда с базово масло!

Обобщение

Има хора, които се питат “ по какъв начин да отслабна с хашимото “. Или “ по какъв начин да забременея с хашимото “? Нашият отговор на тези въпроси е – когато започнете да спазвате тези препоръки, ще пристигна моментът, в който вие ще постигнете отговорите на тези въпроси.

Това е по този начин, тъй като човешкото тяло е неповторимо и способността му да се самолекува и регенерира е доста огромна. След известно време от започването на този проект за възобновяване на естествената работа на щитовидната жлеза , потребностите на тялото от хапчетата за хашимото ще стартират да понижават. Ние би трябвало да следим постоянно с доктор равнищата на TSH и по инструкции на лекаря да понижаваме хапчетата последователно.

Ще пристигна време, когато ще сме постигнали значителен прогрес в битката с хашимото . Тогава ще забележим по какъв начин ще отслабнем от единствено себе си или пък към този момент ще можем да планираме нашата бременност. Ключът към това по какъв начин да излекуваме хашимото и да възстановим щитовидната жлеза е в това да бъдем упорити и поредни. Да имаме религия в крайния триумф и да не се предаваме.

По този метод, благодарение на тази изпитана тактика, излекувала много хора в България, ние ще сме в положение да забравим за проблемите с щитовидната жлеза и да се любуваме на живота. Желаем ви триумф!

Как да се храним здравословно, с цел да не боледуваме съвсем в никакъв случай

Как да се храним здравословно – храненето със здравословна, уравновесена диета е едно от най-важните неща, които можете да извършите, с цел да бъдете по-здрави. Всъщност до 80% от преждевременните сърдечни болести и инсулт могат да бъдат предотвратени посредством верен метод на живот, като да вземем за пример здравословна диета и физическа интензивност. Здравословното хранене може да понижи риска…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР