Как да изчистим белия дроб – това се питаме все

...
Как да изчистим белия дроб – това се питаме все
Коментари Харесай

Как да изчистим белия дроб от цигарения дим и мръсния въздух

Как да почистим белия дроб – това се питаме от ден на ден и повече в днешно време. Изхвърляните от колите нездравословни изгорели газове, тютюневия пушек, финните прахови частици във въздуха – това са единствено част от нездравословните неща, които дишаме всеки ден.

Можем ли да детоксикираме нашите дробове? Според експертите, да, несъмнено, че можем. Но би трябвало да внимаваме с информацията, която сме избрали да използваме, когато се позоваваме на тази тематика.

Бързо търсене в Гугъл демонстрира, че в днешно време на пазара има толкоз доста, по този начин наречени артикули за разчистване на белите дробове . Както можем да забележим, в наши дни на пазара не липсват витамини, хапчета, чайове и масла. Производителите на тези артикули дават обещание бързи и ефикасни резултати.

Големият проблем обаче е, че от време на време тези типове артикули за детоксикация могат да съставляват сериозен риск за нашето здраве. Да не приказваме, че няма гаранция, че тези артикули въобще работят. Също по този начин си коства да се означи, че по-голямата част от тези артикули за детоксикация на белите дробове не са утвърдени от законовите органи.

Ето за какво направихме лист с верни стъпки, посредством които да почистим нашите бели дробове. За да можем да се любуваме повече на живота и да понижим с някаква степен риска от грипове, настинки и вируси. Защото с добре изчистени дробове, ние ще сме доста по-защитени от бъдещи респираторни болести.

Как да почистим белия дроб

Откажете се от тютюнопушенето

Няма по-добър метод за унищожаване на токсините от белите дробове от това да спрете да пушите. Много се приказва за отрицателните резултати от тютюнопушенето върху белите ви дробове. Важно е да знаете, че цигареният пушек съдържа над 7000 химикала.

Ако пушите постоянно, дробовете ви ще се трансформират фрапантно с течение на времето. Те могат да се понижат по мярка и да развият черна пигментация. Също по този начин е значимо да се означи, че пушенето нервира белите дробове и предизвиква инфектиране на белодробната тъкан.

Ето за какво пушачите постоянно страдат от астма , болежка в гърдите, хронична обструктивна белодробна болест, настинки, кашлица, емфизем, пневмония, зной и доста други здравословни проблеми. Пушачите също по този начин имат повече компликации за осъществяването на ежедневни действия като вървене, нанагорнище и така нататък

Да не приказваме за това, че тютюнопушенето способства за по-бързото стареене на белите дробове. Много медицински проучвания са открили, че има директна връзка сред пушенето и рака на белия дроб.

Без значение какъв брой дълго пушите, би трябвало да извършите всичко допустимо, с цел да се откажете от този неприятен табиет. По този метод белите ви дробове ще могат да поемат повече О2, с цел да циркулира в останалата част от тялото ви, оставяйки чувството ви за здраве и пречистеност.

Според данните, предоставени от Американската белодробна асоциация, отказването от тютюнопушенето дава опция за възстановяване на белодробната функционалност с 30%. Ще отнеме единствено няколко седмици, с цел да видите усъвършенствания в здравето на белите дробове, тъй че колкото по-скоро се откажете от пушенето, толкоз по-добре.

Редовни извършения и физическа интензивност

Редовните извършения и физическата интензивност е различен превъзходен метод за детоксикация и пречистване на белите дробове. Човек би трябвало да се стреми да тренира по 30 минути дневно, 3–5 дни в седмицата.

Редовните извършения могат доста да подобрят дихателните ви мускули. Това ще ви помогне да дишате по-дълбоко и по-ефективно, което може да почисти и пречисти белите ви дробове.

Освен физическите извършения, би трябвало да включите и дихателните извършения, които са доста потребни за белите дробове. Ще приказваме повече за това малко по-надолу.

Засега просто знайте, че в случай че упражнявате постоянно, тогава ще може да укрепите диафрагмата си, да изтласкате токсините от белите дробове, да увеличите потенциала на белите дробове и да подобрите белодробната си функционалност доста с течение на времето. Какво повече може да желае човек, който търси детоксикация и изчистване на дробовете си?

Оправете хранителната си диета

От решаващо значение е да се храните здравословно, с цел да детоксикирате дробовете си по натурален метод. Уверете се, че вашата диета включва храни, богати на витамини, минерали и хранителни субстанции, тъй като те са от значително значение за здравословното действие на белите дробове. Също по този начин се стремете да избягвате захарите и мощно модифицираната храна.

От единствено себе си се схваща, само че плодовете и зеленчуците би трябвало да бъдат основна част от вашата диета. Добре е да добавите чесън, лук, ябълки, портокали и грейпфрути, в случай че е допустимо.

Други подобаващи храни за здрави бели дробове включват:

  • Боб
  • Горски плодове
  • Мазни риби
  • Джинджифил
  • Риган
  • Портокалова кора
  • Куркума
  • Ядки
  • Зехтин
  • Домашни птици
  • Спанак
  • Пълнозърнести храни

Преди всичко би трябвало да пиете задоволително вода и да поддържате тялото си постоянно хидратирано. Водата оказва помощ да се форсира процесът на излекуване на белите дробове – изключително за някой, който е бил пушач. Водата изхвърля токсините от тялото и прочиства белите дробове по натурален метод . Освен това, тялото ви се нуждае от течност в кръвта, с цел да може да вкарва О2 в белите дробове.

Препоръчва се да пиете до 6 – 8 чаши вода всеки ден.

Така че в този момент, откакто установихме, че водата и здравословната диета могат да оказват помощ за прочистването на белите дробове, в този момент дано фокусираме вниманието си върху въздуха, който дишаме.

Следете качеството на външния въздух

Основен фактор за здравето на белите дробове зависи от качеството на въздуха, който дишате. Ако вдишвате мръсен въздух за избран интервал от време, това най-вероятно значи, че е време да детоксикирате белите си дробове.

Индустриалните заводи, както и ежедневният трафик от коли, могат да окажат негативно влияние върху локалното качество на въздуха. Така че, в случай че живеете наоколо или работите в такива обитаеми места, въздухът, който дишате, може да бъде нездравословен за здравето на белите ви дробове.

Неща като прахуляк, химикали и замърсители като азотен диоксид, въглероден окис и серен диоксид са доста рискови за белите дробове. Ето за какво е значимо да наблюдавате качеството на въздуха, който дишате. Това може и да е сложна задача, само че що се отнася до отбраната на белите дробове и цялостното здраве, може да си коства да промените работата или да се преместите в по-малък град с по-чист въздух.

Избягвайте пасивното пушене

Вече споменахме, че в случай че желаете да детоксикирате дробовете си, вие не би трябвало да дишате цигарен пушек. Може и да не пушите, само че това не значи безусловно, че сте в сигурност. Това е по този начин, тъй като към момента може да сте изложени на второстепенен пушек, за който е потвърдено, че е също толкоз нездравословен за белите ви дробове.

Пасивното пушене може да съставлява съществени опасности за здравето заради обстоятелството, че съдържа такива токсични химикали като бензен, хром, въглероден оксид, амоняк, полоний, формалдехид и цианид. Дори и да не сте пушач, димът от другите пушачи също усилва възможностите за рак на белия дроб. Така че, с цел да запазите белите си дробове здрави, би трябвало непременно да избягвате пасивното пушене.

Упражнения за дишане

Вече говорихме за това по какъв начин упражненията и физическата интензивност могат да оказват помощ за подсилване и детоксикация на белите дробове. Сега, дано да обсъдим какъв брой потребни могат да бъдат и дихателните извършения.

Дишането е натурален развой на живота. По този метод всички кафези в тялото ви получават задоволително О2. И несъмнено, кислородът е извънредно значим за вярното действие на органите в тялото. Колкото повече О2 получава тялото, толкоз по-добре.

Диафрагмата също играе доста значима роля в дихателната система на човешкото тяло. Диафрагмата се свива нагоре и надолу, до момента в който дишаме. Важно е да знаете, че диафрагмата по натурален метод стартира да работи по-неефективно с напредването на възрастта. И по тази причина е значимо да вършиме постоянно дихателни извършения, с цел да поддържате диафрагмата здрава.

Диафрагмалното дишане , известно още като „ коремно дишане “, е ефикасна техника, която може да се употребява за подсилване на диафрагмата и увеличение на кислородния потенциал на белите дробове.

Тази техника се извършва посредством надълбоко поемане, съвсем като че ли се пробвате да дишате до дъно в стомаха си. С вдишването ще почувствате стесняване на диафрагмата. След това можете постепенно да издишате през свитите си устни. Това основава назад налягане в алвеолите, което е отлично за възстановяване на белодробното усъвършенстване.

С това приключваме нашата публикация, само че първо ще разгледаме съответни билкови предписания, с които да подобрим доста работата на белите дробове.

Как да почистим белия дроб с билкови предписания и натурални артикули

@ Пчелен мед и орехи

Смесваме чист пчелен мед (за предпочитане планински) и орехи (може бадеми или лешници). Ядките би трябвало да са необработени – наложително! Консумирате всеки ден по 1 супена лъжица!

@ Рецептата на родопските миньори

Смесвате  2 кг чист пчелен мед с 20 супени лъжици риган . Разбърквате хубаво сместа и ядете идентични порции в границите на 5 дни. Има неповторими свойства за филтриране на бронхите – извънредно ефикасен способ срещу бронхопневмония !

@ Пчелен мед, лимони и здравна дъвка

Слагате 400 грама пчелен мед, 1 настърган лимон с корите (без семките), 1 пакетче здравна дъвка (сакъз или мастикс) счукана на прахуляк. Вземате по 1 супена лъжица на гладно заран до привършване на количеството. Почивате 15 дни и вършиме още един курс.

@ Чай от теснолист живовляк

Всеки ден си вършиме чай от теснолист живовляк – по 1 с.л. в 200 мл вряла вода. И го пиете преди хранене. Дори може да го употребявате вместо вода. Добре е да извършите 6 месечен курс на лекуване. Може да замените с джинджифил. Изключително потребен чай срещу вируси!

Как да почистим белия дроб – за край

За край ще кажем, че с цел да изчистите вашия бял дроб, би трябвало да откажете цигарите, да пиете доста вода, да спортувате интензивно, да вършиме подобаващи дихателни извършения, да излизате по-често на чист въздух измежду природата, да пиете по-често билкови чайове с пчелен мед! Желаем ви триумф!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР