Как да изберем правилния телевизор за нашия дом Телевизията вече има

...
Как да изберем правилния телевизор за нашия дом
Телевизията вече има
Коментари Харесай

Избор на телевизор- основни характеристики и съвети

Как да изберем верния тв приемник за нашия дом

Телевизията към този момент има много значимо място в живота в наши дни. Вече стана мъчно да изберете от многото модели и марки. Също по този начин можете да похарчите повече пари за устройство с неприятно качество или такова, което не е вярното за характерностите на вашата стая и пространство. В тази публикация ще се опитаме да ви дадем верните насоки, с цел да можете идващия път да извършите верния избор на тв приемник.

Избор на тв приемник по функционалности

Smart tv

В наши дни в случай че тв приемника не ви е Smart то все едно нямате подобен. Тази функционалност е толкоз значима, че без нея неможе. Тя обезпечава свързване на устройството към интернет посредством Wi- Fi кабел или модул. По този метод имате достъп до интернет, youtube, twich и още доста улеснения за вас. Така ставате самостоятелни и можете сами да избирате какво и по кое време да гледате.

HDR

Това е значима алтернатива, която желаете да имате в случай че тв приемника ви е с ниска разграничителна дарба. С контролиране на контрастите може да подобрите качеството на картината и изображенията и всички недостатъци да изчезнат, което ще ви даде повече реалистичност на облика.

Time Shift

Това е много комфортна функционалност за хората, които гледат телевизия и наблюдават стратегиите. С нея можете да спирате и да пускате предаването, когато пожелаете.

Гласов надзор

Това е функционалност, за която най- постоянно ще ви би трябвало настрана отдалечено, само че е доста комфортно и елементарно за потребление. Използвате дума или изречения, които желаете и тв приемника избира това, което желаете.

Необходими портове, които желаете да имате при избор на вашия тв приемник

Нужните ви портове за следните:

  • HDMI, нужен за свързване на декодери, игрови конзоли, клавиатури и други външни устройства. За предпочитане е да има най-малко две версии – 2.0 и 2.1.
  • USB. За предпочитане е да има най-малко два врата 3.0.

Най- комфортно ще ви е слотовете да бъдат ситуирани начело или в профил. Това ще ви спести досадното пренасяне на тв приемника.

Избор на операционна система

В момента няма един открит стандарт за операционна система при избора на тв приемник. Водещите компании оферират лични решения, които си имат собствен преимущества и дефекти. Най- добре е вие да прецените сами кое ще ви допадне най- доста.

Tizen

Това е разработка на Samsung, която се употребява от тях. Работата с тази операционна система е доста лесна и комфортна както за млади по този начин и за по остарели. Също по този начин е комфортно че, можете да свържете елементарно телефони на Samsung. Недостатък е единствено скоростта и.

WebOS

Тази операционна система наподобява доста на Tizen и я има на тв приемниците на LG. Разликата е, че по новите модели имат отдалечени с жироскоп, което прави търсенето много по елементарно. За свързване се употребява Wi- Direct. Също по този начин в магазина са налични всички приложения, което си е улеснение. Отново минус е единствено по бавната скорост.

А ndroid TV

Предимството на Аndroid е, че всичко е в едно меню и е много елементарно за работа. Изборът на приложения е голям и имате достъп до доста задгранични и локални платформи. Освен това е може би от най- бърза от трите изброени. Освен това има много разнообразни настройки, които се приспособяват към вашите потребности. Което може би я прави най- положителният вид.

О LED

При тази технология всеки пиксел на екрана е изработен като обособен източник на светлина. Колкото по- огромен е пиксела толкоз и разграничителната дарба на изображенията.

Основните преимущества са:

  • Наситен черен оттенък;
  • вярно възпроизвеждане на цветовете;
  • високи стойности на рязкост;
  • икономисване на енергия;
  • плоски екрани.

QLED

QLED тв приемниците имат пласт квантови точки, което им разрешава да имат доста по- огромна палитра с цветове. Тази технология се употребява единствено при тв приемници с значителен диагонал и са много по- скъпи.

LED

Тази технология е по- остаряла и по налична до клиентите, само че също има доста добър контрастност и добра картина. LED тв приемниците имат доста положително съответствие сред цена, качество и величина на екрана.

LCD

Основната плюс тук е високата цветова гама и необятните ъгли на видимост. Лошото при тази технология е, че екраните на са толкоз трайни и се скапват по бързо.

Избор на телевизор- величина

Най значимо е да вземете в поради дистанцията сред него и мястото от където ще гледате. Измерете дистанцията и разделете полученото число на 7, 5, с цел да разберете коя величина е най- подобаващата.

Инфо: https://itech-bg.techexpertolux.com/ https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР