Как да изберем аромат? Много е лесно да направите грешка,

...
Как да изберем аромат? Много е лесно да направите грешка,
Коментари Харесай

Изберете точния аромат за всяка стая

Как да изберем мирис? Много е елементарно да извършите неточност, когато избирате мирис за стая. Някои миризми са несъответствуващи в хола, до момента в който други в детската стая. Следвайте тези елементарни инструкции: Ароматът не би трябвало да опонира на стаята Миризмата би трябвало да се разкрива, да акцентира и добавя интериора, а не да му се опълчва. Ето за какво, преди да купите мирис, помислете за коя стая ще подхожда по жанр или функционалност. Така че ментоловите нотки не се комбинират с кухнята и спалнята, а са подобаващи в хола. 

Ароматите лишават време, с цел да запълнят пространството и да се отворят. Затова не се опитвайте да трансформирате интериора посредством запалване на свещи или напръскване на парфюм пет минути преди идването на гостите. Цялата хубост на аромата ще се разкрие единствено след 20-30 минути. Следете концентрацията им.  Ако всяка стая има собствен личен мирис, тогава регулирайте какъв брой надалеч да се популяризира. Коктейл от ела, кафе, кифлички с канела и цитрусови нотки на първокласен парфюм може да се окаже не изключително прелестен.

Какви аромати би трябвало да изберете за всяка стая? Миризмата е също толкоз неразделна част от декора, колкото осветлението или мебелите. Всяка от стаите се нуждае от личен мирис. Експериментирайте и измислете обичаните си вкусови комбинации. 

За коридора.

В тази част на апартамент или къща са настоящи иглолистни миризми - бор, кедър, хвойна, смърч или ела. Леките аромати на кафе и чаено дърво ще бъдат подобаващи. 

За хола 

За тихи фамилни вечери е подобаващ ароматът на кедрово дърво, лимонена трева, грейпфрут, ванилия и флорални нотки. Ароматна примес от розмарин, лимон и портокал ще сътвори празнично въодушевление, а микс от роза и бергамот ще бъде отличен избор за другарство с другари. Лек мирис на мента и мед, сандалово дърво, смокини или брезови листа също ще бъде подобаващ.

За кухнята

В този случай тамянът би трябвало да бъде определен с извънредно внимание - стаята към този момент е изпълнена с разнообразни миризми. Предпочитайте ароматите на пресни плодове и зеленчуци, билки и подправки. Kарамфил, босилек, канела, мента, маточина, състав от смляно кафе и цитрусови масла също ще бъдат подобаващи.

За спалнята 

За спокоен сън са подобаващи етерични масла от лимон, лайм, кедър или лайка, примес от листенца от лавандула и роза. За сантиментално въодушевление ще бъдат подобаващи бергамот, пачули, сандалово дърво, жасмин, кехлибар, примес от иланг-иланг с мандарина. 

За банята 

Остатъчните аромати на сапун, шампоани и други козметични аксесоари постоянно участват в банята. Затова използвайте мощни аромати - лайм, ела, хвойна, иланг иланг, култивиран чай и смърч. Смес от аир и лимон е подобаваща за тоалетната настрана, която обезврежда всички външни миризми. Мирише на детската стая За нежна детска душeвност изберете аромати на лавандула, лайка, валериана или мандарина, само че намалете интензивността на миризмата най-малко на половина, с цел да избегнете мощно излагане.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР