Как да избелите зъбите си и да премахнете зъбния камък

...
Как да избелите зъбите си и да премахнете зъбния камък
Коментари Харесай

Ето как да избелите зъбите си и да премахнете зъбния камък

Как да избелите зъбите си и да премахнете зъбния камък за няколко минути?

Снежната бяла усмивка на всеки човек се счита за симптом на здрави зъби и също по този начин наподобява доста красиво. Но като се има поради цената на услугите в стоматологичните клиники, не доста хора могат да си позволят такъв разкош.

Съвети от зъболекаря

Не се отчайвайте, има излаз от всяка обстановка. Всичко може да бъде решено в домашни условия и без външна интервенция. Но би трябвало да сте извънредно деликатни, с цел да не увредите зъбния гланц и да не го влошите.

Има няколко метода за избелване в домашни условия:

1) Сода

За да избелите зъбите си за най-малко няколко нюанса, би трябвало да имате елементарна сода, както и сол. Процесът на избелване е, както следва: 1 супена лъжица сода и 1 малка щипка сол би трябвало да се смесят, след което четката за зъби да се навлажни с получения разтвор и да измиете зъбите си. В края на процеса устната кухина трябва да се изплакне с течаща вода.

Методът не предизвиква никаква щета, само че честото му приложение не се предлага.

2) Гел от алое вера

Това средство съвършено отстранява зъбния камък. 0,5 чаша сода за самун, 10 капки етерично масло от лимон, 1 чаена лъжичка гел от алое вера и 4 лъжици растителен глицерин се прибавят към 1 чаша вода. Получената примес се излива в херметически затворена кутия. Веднъж на ден мажете зъбите си със сместа.

3) Портокалова кора

Най-лесният и най-бърз способ за избелване с портокалова кора е да натриете зъбите с тази кора и по-късно, в продължение на 10 минути, да я носите в устата си като предпазител за устата.

Вижте още: Маска за лице с нишесте: Забравете за бръчките по лицето

Също по този начин, портокаловата кора може да бъде нарязана и добавена към елементарна паста за зъби. Тази примес може да се употребява всеки ден. Гарантирано избелва зъбите за малко време.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР