Как да избелим кърпите е въпрос, който като домакини сме

...
Как да избелим кърпите е въпрос, който като домакини сме
Коментари Харесай

Как да избелим кухненските кърпи и хавлиите?

Как да избелим кърпите е въпрос, който като домакини сме си задавали не един път. Предлагаме ви да изпробвате следния потвърден способ. Благодарение на този трик хавлиите и кърпите ви още веднъж ще бъдат снежнобели!

За кухненски кърпи:

Необходими артикули:
3 литра вряла вода
2 с. л. слънчогледово олио
1 с. л. сода за самун
100 г прахуляк за пране
2 с. л. трапезна сол

Смесете всички съставки в горещата вода и накиснете мръсните кърпи в нея.

Поставете тенджерата на котлона и оставете да къкри към 5 минути.

Оставете да се охлади и по-късно, изперете кърпите в пералнята.

Резултатът ще ви изненада прелестно. Ето по какъв начин да избелим кърпите, без да използваме скъпи и нездравословни прапарати.

За избелване на кърпи и за възобновяване на мекотата на влакната:

Изсипете в гореща вода лимонена киселина (3 елементи киселина на 7 елементи вода). Оставете да се разтвори и по-късно прибавете кърпите.

Оставете за една нощ (поне няколко часа). След това, изперете кърпите в пералнята. Добавете и 2 супени лъжици лимонена киселина при прането. И знаете ли кое беше най-хубавото? Ваната, в която накиснах кърпите за една нощ беше съвършено чиста без кафяви петна.

Представяме ви още щадящи способи за избелване без нападателна химия.

Аспирин
Използвайте таблетки аспирин освен при главоболие, само че и като избелващо средство. Ацетилсалициловата киселина прониква надълбоко в тъканите и отстранява сивия нюанс, както и жълтите петна по облеклата.

Вижте още: Без бурени по пътеките

Оцет
Изсипете чаша оцет във водата и накиснете кърпите за една нощ. На идващия ден изперете в пералнята и ще видите разликата.

Топла вода с лимон
Налейте вода в тенджерата, прибавете нарязания лимон и оставете да заври. След това извадете лимона и накиснете облеклата в този разтвор за един час. След това, изперете облеклата и бялото ще бъде още по-бяло.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР