Как да избегнем пожарите и какви са съветите на специалистите?

...
Как да избегнем пожарите и какви са съветите на специалистите?
Коментари Харесай

Повишените температури увеличават и опасността от пожари

Как да избегнем пожарите и какви са препоръките на експертите? В дните на извънредно горещо време заплахата от пожари е сериозно висока. За това предизвестиха чиновници на Изпълнителна организация по горите. В събота, първия ден на юли, се чакат оптимални температури сред 37 и 42 градуса. В цяла Северна и Югоизточна България е оповестено предизвестие от най-висока степен за заплаха от пожари. Как да избегнем пожарите и какви са препоръките на експертите?
 
Повишените температури усилват и заплахата от пожари, предизвести за Дарик Владимир Константинов, основен специалист в дирекция " Опазване на горите " към Изпълнителна организация по горите.
 
" На фона на рекордните температури, които се мерят на много места, както в Европа, по този начин и при нас, заплахата от развиване на неконтролирани пожари сега е доста висока. Бих се обърнал към всички да бъдат изключитлно деликатни при боравенето с огън, при предприемане на каквито и да било дейности с опция за предизвикателство на пожар. При тези температури тяхното развиване е извънредно огромно ", изясни той.
 
Ако сте решили да избягате от градската горещина в планината, бъдете изключително деликатни. И най-малката искра или нехайство могат да провокират пожар.
 
" В момента във всички области на страната има издадени заповеди от регионалните шефове за оповестяване на пожароопасен сезон на горските територии. Тези заповеди водят след себе си възбрана за палене на огън в горските територии с едно само изключение - това са особено означение места, има и построени огнища. В непосредственост нормално има поток или река ", посочи Константинов.
 
Сигнали за пожари можете да подавате на телефон 112. От две години Изпълнителната организация по горите има център за бърза реакция към незабавния телефон.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР