Как да бъде продължен проекта за изграждането на Национална детска

...
Как да бъде продължен проекта за изграждането на Национална детска
Коментари Харесай

Бъдещето на детската болница ще е ясно в края на април

Как да бъде удължен плана за построяването на Национална детска болница ще се обясни в края на април. Това стана ясно от отговор на министъра на опазването на здравето Асена Сербезова на депутатски въпрос от Георги Михайлов (БСП) по време на петъчния парламентарен надзор.

Сербезова заяви, че с нейна заповед от 24 януари е основана работна група от специалисти, която до два месеца да проучва до момента предприеманите дейности по плана за национална детска болница. Ще бъдат направени юридически, финансов и медицински разбор за построяването на детската болница. В момента се прави инспекция за осъществените разноски за реализация на плана и до месец след приключването на активността на работната група, ще представим анализите, разгласи Сербезова.

По думите ѝ построяването на национална детска болница е задача с огромна социална значителност и би трябвало да бъде подходено със съответната съвестност и това да е част от цялостна идея за развиване на детското опазване на здравето.

Екипът ни се въздържа от прибързани и голословни решения по този проблем и всяко наше деяние е подложено на изчерпателен разбор, увери тя.

С встъпването си в служба Сербезова замрази всички дейности по плана за детска болница, стартирани както по времето на държавното управление на Бойко Борисов, по този начин и на служебните кабинети, когато здравен министър бе Стойчо Кацаров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР