Как човешкият мозък обработва информацията, за да постигне всичко това

...
Как човешкият мозък обработва информацията, за да постигне всичко това
Коментари Харесай

Защо сме по-умни от другите животни

Как човешкият мозък обработва информацията, с цел да реализира всичко това – този въпрос притегля със силата на знамение, само че няма дефинитивни отговори. Настоящите теоретични модели разказват мозъка като „ разпределителна система за обработка на информация “. Това значи, че частите на мозъка ни взаимодействат една с друга, обменяйки информация посредством система от входящи и изходящи сигнали.

Това обаче е единствено подробност от една по-сложна картина. Проучване, оповестено в Nature Neuroscience, употребява доказателства от разнообразни опити и невронауки, с цел да покаже, че в нашия мозък се реализира и различен тип обработка на информацията, друг от този, при приматите и това може да изясни за какво сме надарени с толкоз по-добри когнитивни качества.

Прилагайки концепции от теорията на информацията, изследването стига до извода, че другите зони в нашия мозък в действителност употребяват разнообразни тактики за взаимоотношение между тях. Някои области на мозъка обменят информация по стереотипния метод „ вход и излаз ”, да вземем за пример при сензорни и двигателни функционалности, звукова и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР