Кажете на вашето скъпоценно дете “Това е невъзможно! Така че

...
Кажете на вашето скъпоценно дете “Това е невъзможно! Така че
Коментари Харесай

16 Как да кажа на детето “не” да чуе: 8 съвета от д-р Комаровски!

Кажете на вашето скъпоценно дете “Това е невероятно! ” Така че освен чул, само че се съгласи с възбраната. Ето някои препоръки в сходни обстановки, дадени на младите майки и татковци от известния педиатър Евгений Комаровски.

1. “Не ” е изключителна дума.

Ако го казвате прекомерно постоянно, детето най-после просто стопира да реагира. В края на краищата, колкото по-малко казвате “не ”, толкоз по-голяма тежест ще има.

Затова би трябвало да се опитаме да понижим броя на възбраните. Например, унищожаване на електрически уреди, медикаменти и други неща, които не би трябвало да се допират. Или по-рядко отивате с него в магазините за играчки, в случай че няма сигурност, че няма да желае да му купите нещо.

2. Ако към момента би трябвало да кажеш „ не “

Според психолозите даже мозъкът на възрастен човек надали възприема думите, които стартират с „ не “ – „ не “, „ не може “, „ не “. Какво можем да кажем за малко дете.

Опитайте вместо „ не пипай ножа “, кажете „ сложи ножа на мястото “, вместо „ не върви необут “ – „ постави чехлите “, вместо „ не разхвърляй облеклата “ – „ сгъни спретнато “.

3. Ако искаш да забраниш – би трябвало да се изясни

И би трябвало да се направи по този начин, че детето в действителност да разбере. Защото, неуместно, забраняващо на детето да взима мръсни играчки и да поставя в устата си, и да прочете лекция за Е. coli и дисбактериоза.

Достатъчно е да му припомня по какъв начин някой го боли корема. Или дружно гледате анимационен филм за доктор Айболит и небогати заболели животни.

4. Кажете не- неутрално

В последна сметка, детето възприема всевъзможни страсти на родителите за своя сметка. – Не се посмел да вземеш часовника ми – вика баща, само че за детето звучи като опасност. И в случай че майката споделя: “Не можеш да късаш цветята ” и в това време се усмихва, бебето схваща – майката се майтапи и продължава да я забавлява.

Ето за какво е належащо да се споделя умерено, произнасяйки думите в убеден звук.

5. Метод за превключване на вниманието

Това е превъзходен метод да разсеете детето, като му предложите опция. Например, в случай че дете разрисувал тапети с бои, прикрепете специфичен лист хартия на стената, на която може да рисува. А “закачливата ” фраза също работи доста добре: “О, виж какво е това … ”.

6.„ Не “ значи „ не “

Ако през вчерашния ден казахте че не може да яде сладко, а през днешния ден към този момент е допустимо, то детето бързо ще разбере, че възбраните ви са безполезни. Така че, преди да запретите, би трябвало да обмислите деликатно дали не е належащо да го анулирате.

Освен това възбраните би трябвало да бъдат съгласувани с всички членове на фамилията. Така че нито вуйна, нито баба биха споделили: “Можеш да ядеш сладолед, до момента в който мама не види. ”

7. Това не е по този начин в нашето семейство.

Тази фраза е доста подобаваща за пояснение на забрани за дете. “Ние не наскърбяваме животните в нашето семейство ”, “Ние в никакъв случай не купуваме Coca-Cola ”.

Най-важното е, че в действителност би трябвало да дава отговор на това.

8. Емоциите не би трябвало да бъдат забранявани.

Както всяко друго лице, детето има цялостно право да показва възприятията си. Ето за какво, вместо да казвате: “Не плачете ”, би трябвало да кажете: “Разбирам, че сте афектирани. Но нищо няма да се промени от сълзи. И отвлечете детето по някакъв метод.

Оказва се, че казването “не на дете ” не е толкоз мъчно. Освен в случай че, несъмнено, не следвате 8-те правила на доктор Комаровски.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР