КАИРО (АП) — Масов гроб, съдържащ две дузини неидентифицирани тела,

...
КАИРО (АП) — Масов гроб, съдържащ две дузини неидентифицирани тела,
Коментари Харесай

Либийските власти откриха две дузини неидентифицирани тела в бивша крепост на групировката ИД

КАИРО (АП) — Масов гроб, съдържащ две дузини неидентифицирани тела, беше открит в крайбрежния град Сирт, в миналото следен от групировката Ислямска страна, заяви либийска държавна организация в понеделник.

Националният орган за търсене и идентифициране на изчезнали хора сподели, че неговият екип е разкрил 17 от 24 тела, открити под разрушени здания в квартал Ал Камбо в Сирт, на към 450 километра (300 мили) източно от столицата Триполи.

Не бяха предоставени детайлности за евентуалната дата, когато е основан всеобщият гроб. Град Сирт обаче беше цитадела за ИД в продължение на няколко години, до момента в който екстремистите не бяха изгонени през декември 2016 година от подкрепяните от Съединени американски щати сили в Западна Либия. ИД се възползва от разтърсванията в Либия след въстанието през 2011 година, което постави завършек на четиридесетилетното ръководство на Муамар Кадафи.

Либийските управляващи също по този начин споделиха в понеделник, че чиновници от отдела по правосъдна медицина са взели ДНК проби от общо 59 неидентифи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР