KaiOS Technologies, която разработва операционна система за модерни „глупави“ телефони,

...
KaiOS Technologies, която разработва операционна система за модерни „глупави“ телефони,
Коментари Харесай

Google инвестира в KaiOS, за да направи глупавите телефони малко по-умни

KaiOS Technologies , която създава операционна система за съвременни „глупави“ телефони, разгласи, че е привлякла изненадваща от финансиране от Гугъл. Производителят на операционната система Android за смарт телефони води инжекция от 22 млн. $ финансиране за започващата компания от Хонг Конг. Двете компании оповестиха в прессъобщение, че задачата е да се основат по-добри телефони, които да „доведат интернет до идващото потомство потребители“.
„Това финансиране ще ни помогне да ускорим развиването и световното внедряване на интелигентните телефони с опция за работа с KaiOS, което ни разрешава да свържем голямото население, което към момента няма достъп до интернет, изключително в разрастващите се пазари“, споделя Себастиен Кодвил, изпълнителен шеф на KaiOS Technologies, в изказване.

Основният артикул на компанията, KaiOS, е уеб основана операционна система, която е ориентирана към мобилни телефони и IoT устройства, като изисква доста малко оперативна памет. Операционната система към момента разрешава такива функционалности като приложения, GPS, 4G / LTE и Wi-Fi връзка.

Компанията има партньорства с производители на бюджетни мобилни телефони като HMD Global и Micromax , както и с компании като Sprint, AT & T и T-Mobile.

Разбира се, Android на Гугъл се предлага на необятна гама смарт телефони с ниска цена, които се оказаха все по-популярни в разрастващите се стопански системи. Но до момента в който промотираш телефоните от по-висок клас, може да рискуваш да го направиш за сметка на смарт телефоните от невисок клас. Затова Гугъл обезпечи партньорство, което включва проекти за потребление на Гугъл Assistant, Гугъл Maps, YouTube и Гугъл Search от потребителите на KaiOS.

„Искаме да подсигуряваме, че приложенията и услугите на Гугъл са налични за всички, без значение дали употребяват настолни компютри, смарт телефони или мобилни телефони“, споделя Анжали Джоши, вицепрезидент на програмата Next Billion Users на Гугъл.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР