Кафето влияе на нервната ни система. Този факт е добре

...
Кафето влияе на нервната ни система. Този факт е добре
Коментари Харесай

Какво става с нервите ни след повече от 4 кафета на ден?

Кафето въздейства на нервната ни система. Този факт е добре прочут на множеството от нас. Ново проучване обаче, е открило, че когато пием по повече от 4 кафета дневно, ние изтощаваме нервната си система.

Ето за какво възрастните хора не би трябвало да употребяват повече от 4 чаши кафе еспресо на ден, с цел да не изтощят нервната си система, поучават съветски учени.

Според Антонина Стародубова от Здравната комисия към Московската община не е целесъобразна дневна консумация, надвишаваща 100-150 мг кофеин. А това е наличието на 4 чашки еспресо. Ако това количество се надвиши, съществува заплаха от изтощение на нервната система, нараснала възбудимост, обезводняване, нарушение на съня, безпокойствие и други нежелателни последици.

В една чашка еспресо се съдържат нормално към 80 грама кофеин, а в турското до 200 мг при множеството сортове. При робустата количеството кофеин е най-голямо — до 325 мг.

Безопасният дневен банкет на кофеин зависи от печенето на зърната, сорта на кафето и метода му на подготвяне. Ако не се злоупотребява с тази напитка, можем да се насладим на нейния усет и да получим от нея положително количество потребни витамини, антиоксиданти и минерални субстанции. Най-полезното кафе е с малко захар плюс малко количество нискомаслено мляко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР