Кафето съдържа хелати, които агрегират металите и пречат на правилното

...
Кафето съдържа хелати, които агрегират металите и пречат на правилното
Коментари Харесай

Диетолог препоръчва да пием кафето на гладно или след хранене

" Кафето съдържа хелати, които агрегират металите и пречат на вярното им асимилиране. Ако непрекъснато заливате храната си с кафе, ще получите по-малко цинк, желязо и магнезий ", споделя Нефедова.

Диетологът предлага кафето да се пие половин час преди или след хранене, с цел да може потребните субстанции, които получаваме с храната, да имат време да се усвоят. „ Освен това кофеинът извежда от организма един от най-важните детайли – калция ”, прибавя Нефедова.

Според нея към една чаша кафе е задоволителна, с цел да загуби човек 12 мг калций. За да неутрализирате този резултат, можете да добавите мляко към напитката, поучава диетологът.

" По-добре е да се пие кафе с мляко, което е богато на калций. Подходящо е и потреблението на растително мляко, само че би трябвало да изберете напитка без захар и обогатена с витамини като калций и желязо ", прецизира Нефедова.

Добавянето на мляко към кафето го трансформира в същинска закуска - продължава тя.

" 500 мл капучино съдържат 206 килокалории - можете да считате това за закуска, даже в случай че изпиете единствено една чаша ", споделя Нефедова.

Диетологът не предлага да включвате в диетата си кафе питиета, съдържащи сладки добавки. Те вършат кафето прекомерно калорично, което може да докара до увеличение на телесното тегло
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР