Кафето е не само една от най-популярните, но и най-здравословни

...
Кафето е не само една от най-популярните, но и най-здравословни
Коментари Харесай

Кафето има нов, неочакван ефект

Кафето е освен една от най-популярните, само че и най-здравословни питиета в света. Известно е, че има позитивен резултат върху здравето на черния дроб, сърцето и действието на други системи на тялото. Сега японски учени са разкрили още една изгода от ароматната напитка.

Оказва се, че кафето може да помогне за поддържане на мощни мускули и затова за по-голяма подвижност при възрастните хора. Изследователите са посочили, че потреблението на кафе предотвратява прогресията на саркопения, положение, характеризиращо се с понижаване на мускулната маса с възрастта.

Според публикация, оповестена в NLM, скелетните мускули играят значима роля за подвижността, стойката и метаболизма. В откривателите помолили 6369 участници на възраст от 45 до 74 години да оповестят какъв брой постоянно пият кафе, след което измерили масата на скелетната мускулатура и силата на захващане.

В резултат на това е открита ясна връзка сред потреблението на кафе и показателя на скелетната мускулна маса (SEMI). Таз връзка най-много се следи при мъжете.

" Открихме, че потреблението на кафе е позитивно обвързвана с UMS при японци на междинна и по-висока възраст, без значение от възпалението в тялото ", споделиха учените. Те обаче означиха, че намаляването на възпалението с кафе наподобява не е ключът към подсилване на тази връзка, само че ще са нужни повече проучвания, с цел да се проучат нейните механизми.

В последно време известността на разтворимото кафе данъци потреблението на питиета, приготвени с него. Разтворимото кафе се подготвя от печени кафени зърна, след което се смила и обработва с гореща вода. След това получената съсредоточена напитка се изсушава по разнообразни способи.

Така разтворимото кафе се разграничава малко от елементарното кафе, споделят специалисти. Основната разлика се крие в количеството кофеин - има го по-малко в разтворимото кафе. Според USDA, 100 грама разтворимо кафе съдържа 26 mg кофеин, до момента в който същото количество еспресо, приготвено в ресторант, съдържа 212 mg кофеин.

Ползите от разтворимото кафе са доказани от някои учени. Така специалисти от Националния институт по рака на Съединени американски щати и Северозападния университет са пресметнали въздействието на кафето върху здравето на близо половин милион души. Те са стигнали до извода, че кафето без кофеин, смляното кафе и разтворимото кафе също са потребни, само че в по -малка степен, съгласно Националния център за здравни проучвания

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР