Кафето е една от най-популярните напитки в света и високото

...
Кафето е една от най-популярните напитки в света и високото
Коментари Харесай

Как се прави кафе без кофеин

Кафето е една от най-популярните питиета в света и високото наличие на кофеин в него е измежду главните аргументи за това. Той е натурален стимулант, който обезпечава висок енергиен заряд.
 Консумацията на кафе и кофеинови питиета и признаците, че прекаляваме с тях
Признаците, че прекаляваме с кафето

Кофеинът е и другар, и зложелател

Някои хора обаче избират да лимитират приема на кофеин по здравословни или други аргументи. Затова прибягват до безкофеиновото кафе , които е също необятно публикувано.

Премахването на кофеина и запазването на достоверния мирис и усет на, не е лесна задача. Използват се два съществени метода - с химически разтворители и с течен въглероден диоксид (или елементарна вода със специфични филтри). Допълнителните стадии, които се изискват при всички тези способи на обработка, са повода безкофеиновото кафе нормално да е по-скъпо.
 Снимка 643578

Методът на основата на разтворители е най-евтиният развой. Най-общо съставлява запарване на кафените зърна и накисването им в химически разтворители, извличащи кофеина. Използването на сходни разтворители обаче (и по-специално метилен хлорид) е малко противоречиво, така има догатки, че са канцерогенни във високи дози.

Ето за какво методът, който прибягва до използването на течен въглероден диоксид или вода , става все по-популярен напоследък. При него течният въглероден диоксид или водата се свързват с кофеина, след което той се отстранява посредством високо налягане.
 Снимка 643576

Все отново, каквито и способи да бъдат употребявани, малко евентуално е 100% от кофеина да бъде сполучливо отстранен от зърната на кафето. Въпреки това количеството, което остава е много " непретенциозно " - и е нужно да изпием повече от 10 чаши, с цел да достигнем равнището на кофеин, което нормално се съдържа в една чаша класическо кафе.

Що се отнася до усета на напитката без кофеин , някои са уверени, че той е друг. И имат право, защото при процеса на обезкофеинизиране, някои ароматни детайли могат да бъдат извлечени дружно с кофеина.

Кофеинът способства и за горчивината на, негова отличителна характерност, тъй че когато той се отстрани, усетът към този момент не е и толкоз горчив.
 Кафето - напитката, която може да усъвършенства и половия ни живот
Достъпната за всички напитка, която може да усъвършенства половия ни живот

И в нея няма алкохол

Установените изгоди за здравето при консумирането на безкофеиново кафе са сходни с тези на кофеиновото - в това число по-нисък риск от диабет вид 2 и някои типове рак. Повечето резултати са потвърдени при пиянство на три безкофеинова напитка дневно , написа IFL Science.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР