Кафето е една от най-популярните напитки в света и в

...
Кафето е една от най-популярните напитки в света и в
Коментари Харесай

Четири кафета на ден свалят кръвното налягане

Кафето е една от най-популярните питиета в света и в последните години неговата консумация се свързва с позитивно влияние върху организма - изключително във връзка с сърдечносъдовото здраве, диабет вид 2 и редица невродегенеративни и чернодробни болести.
Прочетете още
Сега екип италиански лекари от университетската болница в Болоня, Италия, отиват по-далече в положителните оценки за него, като дават данни за резултата от изпитите чаши върху артериалното налягане.

Оказва се, че хората, които пият 2 чаши кафе дневно, и тези, които употребяват над 3, имат по-ниско систолно артериално налягане (наричано разговорно горно) от тези, които изобщо не използват напитката. Подобни трендове се следят и за периферното пулсово и аортното налягане на хората, включени в изследването - почти еднакъв брой мъже и дами на сходна възраст и с съвсем идентичен брой хипертоници измежду тях. В плана, управителен от президента на Италианското сдружение по хранителни добавки проф. Ариго Цицерон, са взети поради 4-годишни клинични оценки за метода на живот и питателните привички, тютюнопушенето и настоящите лекарствени лекувания, антропометрични измервания, измервания неподвижен на кръвното и сърдечната периодичност плюс 12-канална електрокардиограма.

Изследователите откриват, че систоличното кръвно налягане “има наклонност да понижава ” с увеличение на броя на употребяваните чаши. От обявата им в сп. “Нутришън ” се вижда, че тези участници в изследването, които пият една чаша дневно, записват приблизително 1 мм живачен дирек (mmHg) по-ниско от хората, които не пият кафе, до момента в който хората, които употребяват 2 чаши, имат с 5,2 mmHg по-ниско горно налягане.

Учените също оповестяват, че хората, изпиващи 3 чаши, записват междинен спад от 5 mmHg. Като цяло тези, които са консумирали повече от 3 чаши, са посочили приблизително с 9,7 mmHg по-ниска стойност спрямо хората, които не пият кафе.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР