Кафето е една от най-любимите напитки на много хора по

...
Кафето е една от най-любимите напитки на много хора по
Коментари Харесай

2 чаши кафе на ден предпазват от тези 3 заболявания

Кафето е една от най-любимите питиета на доста хора по света. Ежедневно те стартират деня си с чаша ароматна напитка. Същевременно феновете на кафе признават, че ценят тази напитката най-много поради нейния освежителен мирис и неповторим усет. Но това не е единствената изгода от потреблението му Диетологът доктор Марина Сорокина уточни три болести, които могат да бъдат предотвратени посредством пиянство на 1-2 чаши кафе всеки ден. Също по този начин кофеиновата напитка способства за възстановяване на здравословното положение при съществуването им.

Според лекаря, в случай че започнете да пиете натурално кафе по 1-2 чаши дневно и с минимално количество захар или други сладки добавки, можете да предотвратите развиването на следни болести:

Чернодробна фиброза

Американски учени стигат до този извод, откакто организират серия от опити. Те са разкрили, че с помощта на кафето чернодробните кафези се регенерират по-бързо и като цяло тъканите на най-важния орган стават по-еластични и устойчиви на отрови.

Мигрена

В умерени количества кафето може да предотврати скокове на налягането, които най-често предизвикват главоболие при възрастни. Учени разкриха какво се случва с паметта, в случай че пиете 1 кафе всеки ден

Затлъстяване

Само по себе си затлъстяването не е заболяване, само че съществуването му отключва куп болести. Висококачественото натурално кафе също оказва помощ за ускорение на метаболизма и с помощта на него отслабването става по-лесно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР