Кафе с мед и лимон съхранява младостта ви за по-дълго

...
Кафе с мед и лимон съхранява младостта ви за по-дълго
Коментари Харесай

Кафе с мед и лимон – “напитка на дълголетието”

Кафе с мед и лимон съхранява младостта ви за по-дълго

Всички хора по света желаят да запазят своята младост, колкото е допустимо за по-дълго. С годините хората все по-често се замислят за това. Как да го постигнете?

Има една напитка, която доста хора назовават „ напитка на дълголетието “. Тази напитка се състои от натурално кафе, естествен мед и лимонен сок. За тази напитка ми описа еднин мого добър другар, който се занимава с кафе и знае доста за него. Той схванал за тази напитка, до момента в който е бил в чужбина.

Любопитно ми беше за изгодите от тази напитка. Оказва се, че всичко е доста просто. Тайната е в съставките. Кафето има тонизиращо и успокояващо деяние. Медът, който съдържа фруктоза и глюкоза, доста добре оказва помощ на черния дроб и понижава кръвната захар. А лимонът оказва помощ за понижаване на кръвното налягане и за подсилване на имунитета. Заради тези потребни свойства, тази напитка се назовава „ напитка аа дълголетието “.

С тази напитка обаче не би трябвало да се злоупотребява. Тя е противопоказна за хора с алергична реакция.

Приготвя се доста просто. Медът се разтваря в топла вода, след което се кипва на слаб огън в кафениче. След това би трябвало да оставите водата да престои няколко минути, след което към нея се прибавя смляно кафе и водата с меда още веднъж се кипва. След като кафето е готово се изсипва в чаши, към него се прибавя лимонен сок. Вашата напитка е подготвена.

Вижте още: Последната цифра от годината ви на раждане споделя доста за вас

Относно схващането, че медът губи потребните си свойства при нагряване и става рисков, ще отговоря по този метод. Научно потвърдено е, че медът, нагряван във вода, е рисков за хората, при изискване че този артикул се употребява в огромни количества в продължение на доста години. Лично аз считам, че кафето е най-добре да се пие с мед. Но това е въпрос на усет за всеки човек. Надявам се тази информация да ви е била потребна.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР