КАДУНА, Нигерия (AP) — Неговото слабо тяло стоеше на вратата,

...
КАДУНА, Нигерия (AP) — Неговото слабо тяло стоеше на вратата,
Коментари Харесай

10 години след Чибок нигерийските семейства се справят с травмата от още отвличания в училище

КАДУНА, Нигерия (AP) — Неговото едва тяло стоеше на вратата, изтощено и покрито с нечистотия. В продължение на две години момчето беше измежду призраците на Нигерия, един от минимум 1500 възпитаници и други, хванати от въоръжени групи и държани за откуп.

Но заплащането на откуп не проработи за 12-годишното дете Съкровище, единственият заложник, арестуван от повече от 100 възпитаници, отвлечени от учебното заведение им през юли 2021 година в северозападния щат Кадуна. Вместо това похитителите му се задържаха и той трябваше самичък да избяга от горите през ноември.

Изпитанието на Трежър е част от обезпокоително ново развиване в Нигерия, най-населената страна в Африка, където всеобщото похищение на 276 Чибок ученичките преди десетилетие белязаха нова епоха на боязън - с близо 100 от девойките към момента в плен. След отвличанията в Чибок минимум 1500 студенти са били отвлечени, защото въоръжените групи от ден на ден намират в тях рентабилен метод да финансират други закононарушения и да управляват села в богатия на м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР