Кадровият орган смята, че през идната година ще се нуждае

...
Кадровият орган смята, че през идната година ще се нуждае
Коментари Харесай

С по 10% на година ще скачат заплатите в съдебната система

Кадровият орган счита, че през идната година ще се нуждае от 871 млн. лева за разноски

Бюджетната прогноза на правосъдната власт за интервала 2020г. – 2022г. одобри Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС). Предложените разновидности на прогноза бяха два – на органите на правосъдната власт и на Комисия " Бюджет и финанси " към кадровия орган, оповестява Bulnews.bg

Според плановете на органите на правосъдната власт през идната година системата ще се нуждае от 817 млн. лева за разноски, включително пари за заплати, нови щатове, нарастване на рангове, средства за СБКО. Комисията " Бюджет и финанси " пък предлага прогноза, изчислена на база налична, а не заета щатна бройка, като цифрите сочат, че за разноски са заложени 824 млн. лева за 2020 година, 871 млн. лева за 2021 година и 932 млн. лева за 2022 година.

Комисията възнамерява и нарастване с 10% за всяка една от годините на заплатите на всички заети в правосъдната система. Предвиждат се нараствания и за добит сан, както и средства за бонуси до 6 средномесечни магистратски заплати за профилираните магистрати и правоприлагащите с по-висока от междинната натовареност.

Разходите за заплати по години са разчетени на 505 млн. лева за 2020 година, 556 млн. лева – 2021 година и 611 млн. лева за 2022 година. Предвидени са и по 2560 лева за облекло за идната година за магистратите, както и 46 млн. лева за финансови разноски.

В дебата Красимир Шекерджиев попита дали в финансовите разноски се включват средствата за създаване на нова правосъдна палата във Варна.  " Предполагам, че знаете, че въпросът със правосъдната палата във Варна към момента не е решен. Има към момента неразрешени проблеми, които би трябвало да се решат по правосъден ред ", обясни Боян Магдалинчев. Шекерджиев настоя:  " А планува ли се в границите на идващите три години да се решат? ". Председателят на бюджетната комисия отговори, че се надява проблемите да бъдат решени, само че все още на процедура Висш съдебен съвет не разполага с парцел или терен, на който да бъде построена новата правосъдна постройка в морската столица.

В последна сметка Пленумът утвърди бюджетната прогноза, по този начин както бе предложила Комисията " Бюджет и финанси " към кадровия орган. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР