Кадровите смени в най-големите държавни инфраструктурни компании продължават с Автомагистрали

...
Кадровите смени в най-големите държавни инфраструктурни компании продължават с Автомагистрали
Коментари Харесай

Смени ще има и в Автомагистрали: Служебният кабинет връща стари кадри в компанията - Важно днес

Кадровите смени в най-големите държавни инфраструктурни компании не престават с " Автомагистрали " - сдружението, което стана известно със противоречивите си процедури за инхаус поръчки към строителството Автомагистрала " Хемус " и други огромни поправки.

" Капитал " твърди, че трима от петимата членове на борда на " Автомагистрали " са били заменени с решение в петък следобяд - досега то не е отразено в Търговския указател, само че се чака това да стане на 22 август.

Медията показва, че в борда ще останат единствено двамата самостоятелни представители, които се избират от Агенцията за обществените предприятия и надзор, а трите овакантени места (на освободени фрагменти от времето на Гроздан Караджов) ще се попълнят от Иван Станчев, Николай Едрев и Ивелина Крушкова.

Станчев и Едрев са някогашни фрагменти на " Автомагистрали " от предишни мандати. Иван Станчев е работил в " Летище София ", преди да стане изпълнителен шеф на пътната компания през август 2021 година с решение на служебния министър на районното развиване Виолета Комитова. Той беше отхвърлен от Гроздан Караджов през януари 2022.

Николай Едрев е бил шеф на отдел " Процедури, публични поръчки и надзор на контракти " до декември 2021 година, когато беше отхвърлен от тогавашния втори управител на " Автомагистрали " Десислава Христова. Едрев обаче стартира да подава тъжби против за нарушавания на Христова, което в последна сметка стана мотив и за нейното уволняване.

Според данни на " Капитал " - сега той работи като съветник към БАБХ по формалния граничен надзор.

Третият претендент за шеф на " Автомагистрали " Ивелина Крушкова до момента не е била част от този бранш - биографичната ѝ информация в LinkedIn демонстрира, че от 2018 година е била планов управител към Българската банка за развиване, а от март 2021 година става ръководител на Индустриален и логистичен парк Бургас, като е отговаряла за строителство, ръководство и развиване на индустриалната зона.

В последната година е работила като старши планов координатор в Комисията за финансов контрол.

Завършила е право в Бургаския свободен университет и в УНСС, като се оказва, че през 2019 година е станала и " лекар " в УниБИТ - университетът на проф. Стоян Денчев, който нашумя в последните години с " опашката " от някогашни и настоящи политически лица и фрагменти от службите за сигурност, които се снабдяват с научни степени (някои от тях - със подозрителен принос, в случай че се съди по абсурда към ).

Това ще е следващата промяна на основни позиции в системата под надзор на Министерството на районното развиване след началото на служебното държавно управление.

Промени към този момент бяха направени в и.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР