Gymnastics Ireland „дълбоко съжалява“, след като Симон Байлс критикува млада чернокожа гимнастичка, на която е отказан медал

...
Кадрите се появиха отново през последните дни и бяха гледани
Коментари Харесай

Кадрите се появиха отново през последните дни и бяха гледани от милиони в социалните медии, включително четирикратната олимпийска шампионка Симон Байлс, която каза, че инцидентът е „разбил сърцето й“.

Американската спортистка каза също, че е изпратила на гимнастичката видео съобщение, след като родителите й са се свързали с нея.

„Няма място за расизъм във всеки спорт или изобщо“, написа Байлс в социалните медии.

Гимнастиката на Ирландия вече се извини на замесената гимнастичка и нейното семейство за причиненото безпокойство.

Това идва, след като майката на гимнастичката беше цитирана от Irish Independent в неделя, като каза, че все още не са получили извинение и че тя е отнесла въпроса до Фондацията за етика на гимнастиката в Швейцария.

Вестникът също съобщи че семейството е вярвало, че дъщеря им е била пренебрегната на церемонията, защото е черна.

"Ние често сме единственото чернокожо семейство на гимнастически събития и това е много болезнено за нас", каза майката пред вестника.

„Сега осем милиона души са видели видеото. От Пакистан до Етиопия могат да видят, че това е грешно, но Gymnastics Ireland все още не може да го приеме и да извини."

"Това, което се случи в деня, не трябваше да се случва и за това ние дълбоко съжаляваме," организацията се казва в изявление.

Тя каза, че е назначила независим експерт, който да прегледа нейните политики и процедури по-рано, и сега са въведени редица препоръки, за да се гарантира, че „това никога няма да се повтори ".

Прочетете още от Sky News:
Луси Летби ще бъде изправена пред повторно съдене по обвинение в опит за убийство на бебе
Въоръжени офицери от други сили на Обединеното кралство, за да помогнат на Метрополицията след бунт

„Бихме искали също така да се ангажираме със семейството на гимнастичката и Sport Against Racism Ireland, за да изслушаме всички предложения, които имат за това как нашите процедури могат да бъдат подобрени в това отношение“, пишат от Gymnastics Ireland.

Добавя се, че организацията „осъжда всякаква форма на расизъм“.

Като част от разследването на инцидента от Gymnastics Ireland, длъжностното лице, което раздаде медалите, „изрази дълбоко съжаление за това, което те описаха като честно грешка".

Организацията заяви, че е щастлива да види, че участващата гимнастичка продължава да участва в нейните събития.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР