Кадрите са заснети на 3 октомври и са били предоставени

...
Кадрите са заснети на 3 октомври и са били предоставени
Коментари Харесай

МВР след разследването на “Скай нюз”: Наши полицаи са били на пост, но не са стреляли

Кадрите са снимани на 3 октомври и са били предоставени на нидерландска правозащитна организация от турски юрист. Пред западните медии 19-годишният сириец Абдула ел Рустум Мохамед споделя, че е бил ранен покрай сърцето и е получил трайни увреждания.

В позиция, изпратена от Министерството на вътрешните работи до " Скай нюз ", се показва, че наши гранични служители на реда са били на пост във въпросната вечер, само че не са произвели изстрели.

 

Според Министерство на вътрешните работи от видеото не излиза наяве от коя посока е изстрела. Във връзка с този случай е осъществена инспекция за определяне на фактическата истина, от която излиза наяве, че от българска страна не са създадени изстрели, означават от министерството, представени от Българската национална телевизия. 

 

Според казаното от силовото ведомство 65 души са се пробвали да преминат незаконно границата през въпросната вечер, а също така е имало нападателно държание и са хвърляли камъни по колата им. Пострадал е и граничар. Според Министерство на вътрешните работи тази експанзия не е изолиран случай. 

 

Разследването на СкайНюз идва на фона на засилен мигрантски напън и откакто на българо-турската граница бе погубен български граничар. Освен това идва и след острата позиция на Нидерландия, която съобщи, че България не е подготвена за Шенген. Очаква се това решение да бъде доказано на срещата на върха след няколко дни. Българската страна обаче реагира остро - през вчерашния ден министър председателят Гълъб Донев се срещна с трима министри от служебното държавно управление, след която уточни, че България е изпълнила всички критерии, а позицията на Нидерландия подухва подозрения за двойни стандарти. За цялостна подготвеност страната ни да влезе в шенгенското пространство заприказва и представител на Европейската комисия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР