Кадрите с разстреляни цивилни в Буча, които потресоха света, събудиха

...
Кадрите с разстреляни цивилни в Буча, които потресоха света, събудиха
Коментари Харесай

“Слънцето на Буча” залезе – разпознаха тялото на Ирина по ноктите й

Кадрите с разстреляни цивилни в Буча, които потресоха света, разсъниха и най-лошите страхове от Втората международна война насам. Една от жертвите е Ирина – разпозната от нейната маникюристка поради лака, който й е направила.



След изтеглянето на съветските военни от Буча, публицисти от най-големите международни медии влизат в града и снимат немислимото. На една от фотосите е Ирина. Тялото й е едно от многото по улиците на Буча. Снимката е на организация Ройтерс.

Маникюристката Анастасия я вижда и към този момент знае – това е нейната клиентка, била при нея тъкмо ден преди началото на войната. Няма по какъв начин да обърка аления маникюр със сърце.

“Сърцето й беше толкоз огромно, колкото сърцето, нарисувано на нокътя й на последния й маникюр”, показа маникюристката.

Ирина била забелязана за последно на 5 март, когато има бомбардировка над предградията на Киев. Оттогава тя е търсена с постове в обществената мрежа. Анастасия споделя, че Ирина е била като слънце. Двете се срещат на курс по гримиране, който Анастасия води. Това пък било фантазия за Ирина.

“Цял живот е мечтаела за това. Тя не искаше да стане експерт. Много работеше, непрекъснато беше заета с грижи за фамилията си. Когато идваше на курса – цялото студио сияеше. Тя огряваше като слънце всички, които бяха в студиото. Не можех да допускам какъв брой положителна е тя. Всяка дума, която споделяше, звучеше красиво. Много пъти повтаряше: “Бъдете щастливи”, обичайте живота, работата си”, разказа Анастасия.

Според нея ужасната история от улиците на Буча споделя истината за войната.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР