Кадрите от видеонаблюдението, заснети в деня на стрелбата, в понеделник

...
Кадрите от видеонаблюдението, заснети в деня на стрелбата, в понеделник
Коментари Харесай

Стрелбата в Нашвил насочва вниманието към сигурността в частните училища

Кадрите от видеонаблюдението, снимани в деня на стрелбата , в понеделник в частното християнско учебно заведение в Нашвил , демонстрират доста от познатите и нормални ограничения за сигурност , в това число двойния комплект заключени стъклени порти, през които килърът съумява да си проправи път, преди да простреля смъртоносно три деца и трима чиновници на образователното заведение, написа „ APNews “.

В Съединени американски щати частните учебни заведения нормално не се сблъскват с толкоз доста условия за създаване на надеждни проекти за сигурност , колкото държавните учебни заведения . В Тенеси наредбите, изискващи от учебните заведения да създават и показват проекти за сигурност, не се ползват за частните учебни заведения . Това излиза наяве от изказване на щатския Департамент по образованието. Частните учебни заведения също по този начин от време на време нямат достъп до държавни стратегии за подсилване на сигурността , макар че в някои щати частните учебни заведения имат право на държавни средства за подсилване на сигурността посредством назначение на особено подготвен личен състав и монтиране на съоръжение и технологии. Частните учебни заведения имат право да се възползват и от някои федерални дотации за укрепване на сигурността.

Като цяло частните учебни заведения не се свързани директно с полицията , за разлика от доста държавни, които разполагат с полицейска поддръжка на територията си, твърди Мо Канади , изпълнителен шеф на Националната асоциация на учебните чиновници. Той споделя още, че някои частни учебни заведения са се договорили да наемат неотдавна пенсионирани чиновници на реда .

„ Предполагам, че след тази ужасна обстановка в Нашвил може да има повече старания от страна на частните учебни заведения да се опитат освен да засилят сигурността си, само че и да си обезпечат особено подготвени за задачата чиновници “, споделя още Канади .

Въпреки това, на фона на възходящата угриженост по отношение на всеобщите стрелби , специалистите настояват, че частните учебни заведения влагат сходно на държавните в предварителна защита на насилието. Частните учебни заведения са били измежду институциите, които са вложили най-вече в сигурността след престрелката през 2012 година, при която починаха 26 души в началното учебно заведение „ Санди Хук “ в щата Кънектикът. Днес частните учебни заведения разполагат с едни от най-високоплатените експерти по сигурността , в това число пенсионирани федерални сътрудници , споделя Майкъл Дорн , който е взел участие в оценката на сигурността в хиляди учебни заведения като изпълнителен шеф на „ Safe Havens International “, център с нестопанска цел за учебна сигурност.

Според Майра Макгавърн от Националната асоциация на самостоятелните учебни заведения протоколите за сигурност в частните учебни заведения са сходни на тези в държавните учебни заведения, само че са съобразени с местоположението и събитията във всяко учебно заведение. По нейни думи в частните учебни заведения, в които има и други съображения за сигурност, в това число възпитаници, настанени в пансиони, а в някои случаи и деца на държавни глави, охранителната система, като да вземем за пример детектори за метал, може да не е толкоз забележима.

Миналата година в Тенеси с изпълнителна заповед на губернатора Бил Лий по отношение на ограниченията за сигурност в учебните заведения на щата е било подредено да изготви отчет за наемането на въоръжени охранители в частните учебни заведения и да оцени нуждата от профилирано образование за битка против въоръжени нападатели. Повечето учебни системи в Съединени американски щати организират образования за дейна пукотевица и неутрализиране на евентуален нападател. Училището в Нашвил в действителност е минало образование за дейна пукотевица през 2022 година, което е предотвратило гибелта на още жертви по време на стрелбата в понеделник, разкри представителят на градската полиция Брук Рийз.

Независимо дали се касае за частно учебно заведение или не, стрелбите са по-чести в междинните и висшите учебни заведения , в сравнение с в началните учебни заведения като за които е по-малко евентуално да имат назначени чиновници по сигурността. Преподавателите споделят, че се притесняват, че дребните възпитаници биха могли да се разтревожат, в случай че бъдат приложени по-строги ограничения за сигурност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР