кадри YouTube/По традиция проф. Христо Смоленов дава началото на учебната

...
кадри YouTube/По традиция проф. Христо Смоленов дава началото на учебната
Коментари Харесай

Проф. Христо Смоленов публикува математически доказателства за връзката на Варненското злато и Египетските пирамиди

кадри YouTube/

По традиция проф. Христо Смоленов дава началото на образователната година в ВВМУ „ Никола Вапцаров “. За почетния професор на българската морска академия това е мотив да разкрие повече за новата си книга – „ Космическите корени на първата цивилизация “, която е следващото впускане в дълбините на времето и във тайните на културата Варна, позната в целия свят посредством най-старото злато на света от Варненския некропол.  

Книгите на проф. Христо Смоленов, в които той извежда тезата, че културата Варна е първата цивилизация на света, претърпяла Потопа и намерила продължение в Месопотамия е в Египет, са основа за три кино лентата на „ National Geographic “ и на по един „ Discovery Channel “, „ Viasat History “ и южнокорейската просветителна телевизия. Новото му двуезично издание  „ Космическите корени на първата цивилизация “ показва математически доказателства, че пропорциите, които са употребявани при направата на предметите от Варненското златно богатство са същите, които по-късно употребяват шумерите и са в основата на построяването на египетските пирамиди. До тези заключения се стига посредством премерване на предметите от некропола с допустимо най-точна техника. Точно прецизните данни разкриват, че свещената египетска мярка „ царски лакът “ в действителност е открита 2000 години по-рано на брега на Черно море.



„ Това не са били просто хора, които търгуват със сол “, декларира проф. Смоленов, който си слага за цел да разсее някои от теориите и изказванията за варненското злато. Той е съперник на мнението, че варненския некропол показва просвета в крах и я съпоставя с сякаш научното изказване от социализма, че културата Варна е изчезнала, тъй като натрупала злато, а не вложила в прехраната си.  

За проф. Смоленов предметите от варненския некропол приказват за кулминационна точка на знанието и никога не са „ декорации “. Напротив, това е сбирка от артефакти, която би трябвало да се преглежда като система за предаване на кода, до който е стигнала най-ранната цивилизация в Европа, а може би и в света. Пропорциите, съотнасянето на обособените златни и други предмети едни към други, води до разчитането на този код. Откъде обаче античните жители на крайбрежията край днешна Варна са достигнали до това познание?



Отговорът не е в „ зелените човечета “, както постоянно са описвани извънземните, безапелационен е проф. Смоленов. „ Схващането, че античните хора са били елементарни и примитивни, е наивно и е плод на комплексите на актуалната цивилизация “, декларира той. За него един от най-важните въпроси е по какъв начин се е предавало знанието за планетарните и в последна сметка галактически пропорции, които се откриват във Варненското богатство през хилядолетията, с цел да преминат в другите култури. Един от отговорите дава генетиката, която от ден на ден разкрива тайната на това кои са били хората, оставили след себе си най-старото злато.



„ Като професор по логичност, знам прелестно, кое е доказателство и кое не е. Не може да се потвърди неналичието на нещо “, тези думи насочва проф. Христо Смоленов към скептиците, които настояват, че за теорията му няма доказателства. Той счита, че за жалост формалните научни среди и обществото като цяло у нас е обхванато от прекомерно скромничене и даже чуждопоклонничество, когато се дават оценки на културата Варна. Проф. Смоленов е уверен обаче, че нови находки ще потвърдят, че с времето нови археологически находки ще потвърдят, че това е най-ранната цивилизация, достигнала до знанието за галактическите пропорции и съумяла да ги съобщи под формата на код на по-късните култури, оставили най-значителните монументи на древността в целия свят.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР