Кадри с расистки прояви по време на мача между България

...
Кадри с расистки прояви по време на мача между България
Коментари Харесай

Английска телевизия показа кадри с нацистки жестове на български фенове

Кадри с расистки прояви по време на мача сред България и Англия (0:6) на " Васил Левски " бяха показани в британска телевизия. На тях се вижда по какъв начин почитатели вършат нацистки жестове.

Твърди се, че моментът е от средата на първото полувреме. Тогава Тайрън Мингс направи жест към селекционера Гарет Саутгейт, който се обърна към формалните лица.

Впоследствие играта беше спряна за няколко минути, като беше спазен протоколът и дикторът насочи апел към публиката на стадиона. По-късно дуелът беше пресечен за повторно.

This makes you sick to your stomach... #BULENGpic.twitter.com/rxRSU8FPUP
— Samantha Quek (@SamanthaQuek) October 14, 2019
Камерите на Българска национална телевизия демонстрираха група от 50-ина ентусиасти, облечени в черни облекла и с качулки, които напуснаха стадиона.

На почивката капитанът на българския тим Ивелин Попов беседва с последователи, евентуално в опит да призове за положително държание.

Футболистът на " Манчестър юнайтед " Маркъс Рашфорд съобщи в " Туитър ", че сходни расистки прояви нямат място във футбола през 2019 година Той оцени доста високо постъпката на Попов и съобщи, че това е нещо, което не би трябвало да бъде подминавано.

Бившият британски национал Рио Фърдинанд също обърна внимание на нацистките жестове и написа, че чака да види какво ще е наказването.

Let’s see punishment... @UEFA#BULENGpic.twitter.com/MY0IIC76Jy
— Rio Ferdinand (@rioferdy5) October 14, 2019
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР