Кадри, публикувани днес от руското ведомство в Телеграм, показаха как

...
Кадри, публикувани днес от руското ведомство в Телеграм, показаха как
Коментари Харесай

Шойгу обеща повече боеприпаси за руската армия, Киев поръча 100 БТР-а Росомак от Полша

Кадри, оповестени през днешния ден от съветското ведомство в Телеграм, демонстрираха по какъв начин Шойгу ръководи съвещание с присъединяване на висши военни, измежду които началникът на генералния щаб на съветската войска военачалник Валерий Герасимов.

Според фрагментите Шойгу споделя на срещата, че Русия ще предприеме стъпки за увеличение на доставките на муниции за своите войски на фронта. По думите му " размерът на доставките на най-търсените муниции е избран. Предприемат се нужните ограничения за тяхното увеличение. "

През последните месеци руският боен министър беше подложен на остри рецензии от твърдолинейни поддръжници на съветската акция в Украйна, измежду които шефът на наемническата компания " Вагнер " Евгений Пригожин, които го упрекнаха, че не е обезпечил задоволително муниции за войските на фронта, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Украйна пък поръча от Полша 100 многоцелеви блиндирани военни машини " Росомак ", създадени по финландски лиценз. Поръчката е финансирана от Европейски Съюз и от Съединени американски щати, разгласи през днешния ден полският министър председател Матеуш Моравецки.

Поръчката е била направена от името на Украйна от украинския министър председател Денис Шмигал. Машините ще бъдат създадени в завода в Шемяновице Шльонске, в Южна Полша. Поръчката ще бъде финансирана с европейски средства, отпуснати на Полша и с американски средства, получени от Украйна, акцентира Моравецки. Той не посочи за каква сума става дума.

" Росомак " е многоцелева осемколесна блиндирана машина, създадена под лиценза на финландската машина " Патриа АМВ ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР