Кадри от охранителни камери показват момента на тежката катастрофа в

...
Кадри от охранителни камери показват момента на тежката катастрофа в
Коментари Харесай

Видео показа сблъсъка, отнел живота на Светомира в Шумен. Десетки излязоха пак на протест

Кадри от охранителни камери демонстрират момента на тежката злополука в Шумен, при която почина 22-годишната студентка Светомира Станчева. 

На видеото се вижда моментът, в който джипът на обвинения за зверското произшествие Жечко Кюркчиев удря и прекатурва автомобила на Станчева. Последващата част от видеото е отрязана. След удара джипът влачи другата кола в продължение на метри, предава bTV.



Катастрофата стана на 28 септември на кръгово кръстовище на бул. " Цар Симеон Велики ". Според данните на полицията 18-годишният възпитаник е управлявал джипа с 94 км/ч. 22-годишната студентка Светомира почина в резултат на контузиите си, а нейната спътничка бе настанена за лекуване в локалната болница.

Полевият тест за опиати на 18-годишния сподели, че той е използвал амфетамини. Дни по-късно при гледане на мярката му за неотклонение в Шуменския областен съд обаче бе показан резултат от кръвна проба, оценена във Варна, който е негативен за съществуване на упойващи субстанции. Магистратите постановиха домакински арест на младежа.

Междувременно джипът " Волво ", който беше на полицейския паркинг в село Царев брод, където се съхраняват колите, с които са осъществени тежки закононарушения, пламна и изгоря изцяло.

Малко по-рано през днешния ден жители се събраха на протест пред Съдебната палата в Шумен в поддръжка на починалата Светомира. Издигнати бяха транспаранти с надписи " Да спрем войната на пътя " и " Справедлив правосъден развой за Свети ", прибавя Българска телеграфна агенция.

" Искаме да покажем вдъхновението, което видяхме на предното спокойно шествие, отзивчивостта на хората, тяхната съпричастност. Поканил съм посетители, от които хората да чуят кое е това, което ще бъде като смяна в този град, какви са индикациите за това. Надявам се хората да съумеят малко да повярват във всяка една институция, че в действителност прави всичко допустимо, с цел да се усещаме като жители на Шумен по-спокойни и всяка заран да се разсънваме с въодушевление ", сподели пред публицисти бащата на починалото момиче Анатоли Накев.

В отговор на журналистически въпрос " Защо пристигна време за митинг, а не следващо спокойно шествие? ", той сподели: " Защото забавата на дейностите на избрани институции ни накара още веднъж да се събудим и да призовем всички тези хора, които имат предпочитание за смяна - да бъде реализирана. Въпросът е не по кое време, не по какъв начин, а това да стане през днешния ден и в този момент ".

По никакъв метод не желая това, че сме се събрали пред Съдебната палата да е предлог, че аз не съм склонен с работата на прокуратура, на правосъдна палата. Напротив, аз я поддържам. Аз вярвам и в прокуратурата, и в правосъдната система.

" Скъпи господа и дами, които работите в тези институции, покажете на хората, че откакто аз като татко на Светомира, която я няма и съм ви дал своя вот доверие, направете по този начин, че да го оправдаете и да покажете в действителност на хората, че доверието, което ви се дава, може да бъде гласувано всеки божи ден от всеки един жител, освен на Шумен ", сподели още бащата на починалото 22-годишно момиче.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР