Кадри от камерите на американския дрон MQ-9 Рийпър, който бе

...
Кадри от камерите на американския дрон MQ-9 Рийпър, който бе
Коментари Харесай

Публикуваха ВИДЕО от инцидента с американския MQ-9 Рийпър

Кадри от камерите на американския дрон MQ-9 " Рийпър ", който бе свален над Черно море, бяха публикувани от Пентагона през днешния ден.

На записа се вижда момента, в който съветски Су-27 изпуска гориво наоколо до дрона, а след това се появява заклащане на летящия уред – евентуално от засичане на витлото.

Това е първата директна борба сред Русия и Съединени американски щати след началото на военните дейности в Украйна, което е наоколо до Крим, написа " Дейли Мейл ".

Инцидентът се разигра в интернационално въздушно пространство на 14 март 2023 година. Дронът, който коства цели 32 милиона $, падна във водите на Черно море, а това докара до повишение на напрежението сред Москва и Вашингтон.

Министрите на защитата на Русия и Съединени американски щати, Сергей Шойгу и Лойд Остин, разговаряха по телефона през вчерашния ден след вчерашния случай с падналия в Черно море американски дрон, който е бил ударен от съветски изтребител, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Руското министерство на защитата заяви за диалога, който съгласно ведомството е бил по самодейност на американската страна: " На 15 март 2023 година по самодейност на американската страна се организира телефонен диалог сред министъра на защитата на Руската федерация армейски военачалник Сергей Шойгу и министъра на защитата на Съединените американски щати Лойд Остин ", се споделя в изказването, което не съдържа детайлности.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, че са пренебрегнали обстоятелството, че Русия е открила ограничавания за полетите в региона на Черно море след началото на съветската военна интервенция в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на негово изявление за държавната телевизия. Според Лавров този факт е бил добре прочут на американската страна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиняванията на Съединени американски щати, че свалянето на американския дрон над Черно море и хипотетичното изхвърляне от съветските изтребители на гориво върху него (според американските изказвания - бел. ред.) не е било екологично.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР