Кадри: Нова твВ събота бяха разпространени кадри с разорани дюни

...
Кадри: Нова твВ събота бяха разпространени кадри с разорани дюни
Коментари Харесай

Разбра се кой разора дюните в Смокиня! Били са трима, които...

Кадри: Нова тв

В събота бяха публикувани фрагменти с разорани дюни от къмпинг " Смокиня " край Созопол. Днес там са от Министерството на туризма и на околната среда и водите.

" Това е закононарушение, още вчерашния ден Окръжна прокуратура се сезира по публикации на медиите, Министерство на вътрешните работи Бургас също направиха инспекция. При отиване на място чиновници са открили, че се касае изрично за разрушение на дюни. Това е предпазена територия, а разрушаването и повреждането на предпазени територии и земни формирания, които са невъзобновими и извънредно цении съставлява закононарушение от общ темперамент. Стартирано е наказателно произвеждане. В рамките на вчерашния ден е открита самоличността на багеристите, които са усъществили зравняването, и на процедура унищожаването на дюните. Те бяха арестувани в късните часове. След беседата с двете лица, те са декларирали, че са наети от трето лице, да извършат услуга. Октрит е и самия екскаватор, с който е осъществено закононарушението, той е бил укрит покрай къмпинга. Багерситите са получили 1000 лева за услугата. Министерство на вътрешните работи задържа и поръчителя на действието, който е от Бургас. Той е притежател на близонамиращ се парцел. Няма транспортиране на пясък, на процедура единствено заличаване ", съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.



Дюните са в предпазена територия " Каваци ", към момента не е ясно на какъв % е унищожена дюната. Изклчителна държавна благосъстоятелност, само че не е дейна плажна линия.Тя е отдадена на концесия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР