Кадри Нова ТвСиноптичката Лора Георгиева обяви, че предстоят двата най-горещи

...
Кадри Нова ТвСиноптичката Лора Георгиева обяви, че предстоят двата най-горещи
Коментари Харесай

Синоптичката Лора: Предстоят двата най-горещи дни тази година

Кадри Нова Тв

Синоптичката Лора Георгиева разгласи, че предстоят двата най-горещи дни от началото на годината.



„ Утре ще е още по-горещо и жълт код за рисково високи температури към този момент е разгласен за съвсем цялата страна. Бъдете деликатни, изключително в часовете към и следобяд, на доста места ще бъдат белязана по този начин наречената тропична нощ, при която температурите остават над 20 градуса. Максималните също ще са по-високи от днешните и към този момент ще доближават от 33 до 39 градуса “, стартира прогнозата за Нова Тв Лора.



„ През деня слънцето ще грее над съвсем цялата страна, къси превалявания са вероятни следобяд, основно в регионите към планините, само че дъждове не се чакат. Вятърът ще е слаб от запад. Морето към този момент предлага прелестни условия за плаж, през целия ден ще има доста слънце, само че към и следобяд ще се усеща ветровит морски бриз. Така температурите ще доближават надалеч по-поносимите 30-31 градуса, а на водата по крайбрежието ще са към 25-26 градуса. Вълните следобяд ще са високи до половин метър “, добави синоптичката.



„ Приятен летен ден се обрисува и в планините. Слънцето ще взима превес, само че въпреки всичко следобяд ще се появят нормалните купести облаци. Вероятност за къс и изолирал дъжд има единствено тук-там в Рило-родопския масив. Температурите по върховете ще доближават 15-20 градуса. Четвъртък и петък ще са най-горещите дни у нас от началото на годината и на доста места температурите ще надвишават 40 градуса, а в най-топлите места ще доближават 42- 43. В петък следобяд тук-там в Северна България и планините е допустимо да превали и да прегърми “, продължи брюнетката.

„ През почивните дни жегата в страната ще е малко по-поносима и към планините ще има условия за къси следобедни дъждове с гръмотевици. През идната седмица обаче ни чака нова порция парещ въздух от Африка “, приключи Лора Георгиева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР