кадри Нова твПоканили сме днес една жена, която от 2009

...
кадри Нова твПоканили сме днес една жена, която от 2009
Коментари Харесай

Виктор Николаев: Поканил съм един от онези кисели хора с чувалите, които броят

кадри Нова тв

Поканили сме през днешния ден една жена, която от 2009 година не е пропущала нито едни избори, само че не като гласоподавател, а като член или на секционни или районни изборни комисии. Там, където броят. Там, където идват хората с чувалите, нервни, недоспали, кисели, с доста сбъркани и задраскани цифри. Това е Полина Витанова.

Така водещият на утринния блок на Нова тв показа своя събеседник. 

 За страдание през последните години непрестанно се сменят изборинте правила. Сега новото е видеонаблюдението, разяснява изборният специалист. 

Отчитането на резултатите този път ще става по-бавно сигурно, тъй като проявлението на бюлетините и отчитането й по новия ред, ще отнеме време. Секциите в София са с доста гласоподаватели - множеството са с към 1000 гласоподаватели. Обикновено грасуват към 250 души. Сами сметнете какъв брой време ще отнеме отчитането и снимането на всяка бюлетина. Колкото и секунди да лишава, въпреки всичко човешкият фактор е водещ, уточни тя. 

Освен това броенето ще става два пъти, тъй като първо ще се броят партиите, а след това настрана преференциите. Не знам за какво има подозрения в компетентността на чиновниците вв изборите, в случай, че те работят от години и са си основали своя организация, добави тя. 

Искам да прикани за самообладание. Колкото и да са изтощени от дългия избирателен ден, да не бързат, да си регистрират вярно резултатите и да сборуват вярно. Това е най-важното, въпреки че сборните неточности не водят до смяна на изборния резултат. Мисля, че хората ще се оправят, просто би трябвало самообладание, посъветва тя. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР