Кадри: Нова твНадписани сметки за хиляди левове след почти 12

...
Кадри: Нова твНадписани сметки за хиляди левове след почти 12
Коментари Харесай

Можеш ли да дължиш 18 000 лева за парно, а да нямаш радиатори? Можеш, ако живееш в България!

Кадри: Нова тв

Надписани сметки за хиляди левове след съвсем 12 години бракоразвод с Топлофикация. В последната година са подадени над 12 хиляди тъжби против топлофикация, главно против Топлофикация София, като всяка трета тъжба е за надписани сметки, оповестява Нова тв.

В същото време против потребителите се завеждат сред 10-15 хиляди тъжби годишно, съдят над 4000 от тях.

Битката на Пенка Златарева с Топлофикация София стартира преди към 12 години.  С писмо тя желае " бракоразвод " с топлофикацията. 

" Дълго време аз не получавах фактури и мислех, че въпросът е решен. Но в един миг започнаха да идват сметки, сметки ", споделя Златарева.

 Следват и заплашителни писма, последното, което е от преди месеци и написа, че ще бъде предадена на съд. За този интервал тя дължи малко над 15 000 лв., макар че няма радиатори от години. 

" Радиаторите са махнати малко откакто уведомих Топлофикация. Тръбите са затапени. Таксите са се натрупали от такси " сградна апаратура " затоплянее на водата. Никъде в написаните сметки не написа, че част от таксите имат отминалост и към този момент не се дължат. Аз до момента в който съм жива, че и по-късно няма да мога да изплатя дълга си. Това е и обидно ", разяснява пострадалата.

Става ясно, че таксите се пишат служебно на база на какъв брой индивида живеят в жилището. От момента, в който се получат сметките потребителят има 3 месеца период, да подаде тъжба и да се поправя. 

" Не плащайте и не подписвайте нищо, когато изискват от вас да си заплатите някакви остарели сметки. Те ще ви призоват в съда, и там ще ви задължат да заплатите разноските единствено за последните 3 години, не цялата сума ", заяви Инж. Емил Георгиев от федерация на потребителите в България. 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР