Кадри Нова ТВ и БТВСтилияна Николова е новата европейска шампионка

...
Кадри Нова ТВ и БТВСтилияна Николова е новата европейска шампионка
Коментари Харесай

Малката Стилияна отново на върха

Кадри Нова ТВ и БТВ

Стилияна Николова е новата европейска шампионка по художествена гимнастика, откакто победи в многобоя в Будапеща (Унгария) и наша голяма горделивост.

Знаех, че аз в случай че си изиграя съчетанията съм конкурентно способна на най-големите в художествената гимнастика, показа след триумфа девойката. За мен това съревнование беше едно предизвикателство, с което съумях да се оправя и съм доста удовлетворена от себе си.
След извънредно сполучливия съботен ден на европейското състезание по художествена гимнастика и трите златни медала за България – на Стилияна Николова в многобоя, на ансамбъла в многобоя и в отборната конкуренция, грациите не престават да печелят оценки!

Боряна Калейн е шампионка с обръч, а Стилияна Николова се подреди втора в крайното нареждане с този апарат. Тук събрахме 10 любопитни обстоятелството за Стилияна.
`); break case width


Ето и коя е нашата звезда на родната художествена гимнастика. Стилияна Николова е родена на 22 август 2005 година в Кайро, Египет. Баща й Илия Дяков е футболист, който игра за „ Добруджа “, ЦСКА и „ Славия “. Има 5 мача за националния тим на България в интервала 1985-1986 година Участник е на Световното състезание в Мексико 1986. Майка й Паулина Николова е тази, която способства няй-много момичето да тръгне по този път. Тя е също е гимнастичка.

Два пъти международна и един път европейска шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика. Започва да тренира в ранна детска възраст в Египет, където майка й и сестра й работят като треньори по художествена гимнастика. През 2018 година, когато е едвам на 13, Стилияна се завръща сама в България, с цел да се причисли към националния тим на страната ни.

Миньончето е висока единствено 141 см и тежи към 39 кг.

Стискаме палци на Стилияна и на идните олимпийски игри да обере всичките златни медали, както и останалите девойки от тима.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР