кадри Нова телевизияЛегендата на българките театър и кино Латинка Петрова

...
кадри Нова телевизияЛегендата на българките театър и кино Латинка Петрова
Коментари Харесай

Голямата Латинка Петрова проговори за любовта си Ламбо и враждата с Мутафова

кадри Нова телевизия

Легендата на българките спектакъл и кино Латинка Петрова разкри без задръжки душата си пред Мон дьо в изявление за Нова телевизия. Тя описа мемоари, които и досега са тайнственост в неофициалната хроника на актьорското съсловие и артистичния живот у нас.

Актрисата сподели, че усмивката слиза от лицето ѝ, единствено когато се моли за хората, с които я е срещнал живота и към този момент не са тук. Поменикът е доста дълъг, наградата тя, само че акцентира, че постоянно стартира си името на Георги Парцалев.



Латинка Петрова се усеща съвсем като негова майка, когато си напомня какъв брой раним, нежен и внимателен човек е бил той в действителния живот.

Актрисата сподели каква тъкмо е била връзката ѝ със Стефан Данаилов, която е била всеобщо обсъждана в младостта ѝ. “С него всичко беше единствено платонично – двама красиви младежи, които се държат за ръка ”, призна Латинка Петрова.



Друга доста обсъждана история от живота ѝ е спора със Стоянка Мутафова. “Тя обичаше трусове, стихии. Странен човек беше ”, разяснява актрисата. Разривът сред тях настъпил след идването на демокрацията. “Това, което с нас се случи, бяха двата пръста, когато потегляхме с митингите ”, описа Латинка Петрова. Мутафова, която била член на Българска комунистическа партия, се подиграла на колежката си, че желае да е българската Мелина Меркури и от актриса да стане министър.



Любимката на публиката разкри, че съжалява, че е стигнала до славата късно, освен това поради една реклама. По нейни думи, в огромните постановки в Сатиричния спектакъл и давали “мъндзърки ” функции. “Влизах и излизах на сцената с един самовар. И отново го върших смешно, тъй като публиката аплодираше ”, описа тя. Според актрисата в театъра виждали, че тя прави по-друг вид комедия и се страхували от това.



Баба Ванга предрекла с невероятна акуратност за кого ще се омъжи Латинка Петрова. “Сага ти се пада един, дето един лев няма ”, споделила пророчицата. “Мани го тоя, дай някой с пари ”, възмутила се младата актриса. По-късно тя срещнала бъдещия си брачен партньор, тенорът Красимир Джонгалов. Той я поканил на кино и едвам по-късно признал, че в този миг нямал дори 1 лев в джоба и се наложило да вземе назаем.



Латинка Петрова доближи до цялостно откриване на тайните си пред Мон дьо, като призна, че преди доста години е изневерила на мъжа си, с който бракът ѝ от 50 години. Човекът, с който станало това, очевидно е бил прочут. Тя признала всичко пред мъжа си, а той ѝ дал прошка. Когато въпросният мъж бил показан по малкия екран, мъжът на Латинка коментирал: “Този човек би трябвало да е доста малоумен, откакто те е изпуснал ”.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР