Кадри: Нова телевизияПаметта на починалата журналистка Нери Терзиева бе почетена

...
Кадри: Нова телевизияПаметта на починалата журналистка Нери Терзиева бе почетена
Коментари Харесай

Аплодисменти за Нери Терзиева в ефира на Нова телевизия

Кадри: " Нова телевизия "

Паметта на умрялата журналистка Нери Терзиева бе почетена с овации в предаването " Пресечна точка " на " Нова телевизия ". Водещият Михаил Дюзев и неговите посетители Георги Куртев, проф. Николай Овчаров и Иво Танев се върнаха към мемоари с нея.

" Едно огромно сърце си отиде. Едно сърце, което туптеше за всички. Трудно ми е да приказвам за нея, тъй като е една галактика. Благодарен съм на вселената, че можех да й вдишвам въздуха. Видях я за първи път като бях на 23 години, тя прекатурна визиите ми за доста неща. Сложи индивида пред мен на фундамент и сподели: " завъртете камерата натам - това е, за което ние работим ". Фактите са обстоятелства, само че постоянно зад обстоятелствата има хора. Тя и в един от сложните й професионални моменти, при напускането на Българска национална телевизия, тя окуражаваше хората. Тя обичаше младите, обичаше всички нас и се раздаваше. Всички виждаме светлината на прожекторите, само че доста малко хора гледаме какво има зад тях, споделяше тя. Нейната фантазия, която не съумя да реализира, е да има телевизия. И то такава телевизия, в която гледните точки да са извънредно доста. Тя постоянно държеше на доста гледни точки ", сподели журналистът Георги Куртев.

Михаил Дюзев също се върна към първите си годиини като публицист: " Позволявам си да споделя персонален спомен с нея. Като млад кореспондент в президентството при едно от първите ми отивания там, тя пристигна при мен и ме заприказва на малко име. Аз не я познавах персонално, а от малкия екран. Това значи, че тя беше проучила кой, къде, за какво, заведе ме за ръчичка и сподели какво и по какъв начин се прави ".

" Искам да обърна внимание на един аспект на нея - тогава като прессекретар на президента Петър Стоянов, през 2001 година тя даде зелена светлина за Перперикон. Тогава никой не го познаваше. Те споделиха - " ще дадем средства, тъй като това има огромно значение за развиването на културния туризъм ". 10 следващи държавни управления след оня интервал дават средства, само че тъкмо тази година тъкмо ние ще катастрофираме. Има ги парите, само че заради неразбориите в Министерството на културата ние не можем да ги използваме. Затова насочвам зов към държавното управление да направи нещо в тази посока ", сподели археологът проф. Николай Овчаров.

" Тя си поддържа връзка на малко име, леко, прелестно, доста човечна. Нещата се случваха бързо с нея. Едно събитие съм провел дружно с нея. Става ми мъчително, когато такива хора си отиват. Тя е от стожерите, знаменосците, водачите. Научила е доста хора, направила ги е водещи ", съобщи от своя страна някогашният ефирен водещ Иво Танев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР