кадри Нова нюзБаба Лазарина Лазарова е на 91 години и

...
кадри Нова нюзБаба Лазарина Лазарова е на 91 години и
Коментари Харесай

91-годишната баба Лазарина е световният йога феномен, въпреки изкуствената си става

кадри Нова нюз

Баба Лазарина Лазарова е на 91 години и до ден сегашен практикува йога няколко пъти в седмицата, тъй като желае да потвърди, че тя е същинско здраве и може да помогне на хората от всякаква възраст. 

Йогата ми е помогнала доста. Така че случи, че имам доста здравословни проблеми. Имам изкуствена става от няколко години. Когато ми споделиха, че би трябвало да ми сменят стават, лекарите споделиха, че това е края на йогата. Но аз взех решение, че би трябвало да го преодолея. Когато не упражнявам йога, ми е погрешно, споделя пред Нова нюз баба Лазарина.

  

По специалност съм физик. Преди време в Куба претърпях злополука и там дори в леглото, плачейки, върших дребни извършения. Тогава таза ми беше разтрошен, описа тя. 

Йогата за мен през годините е била лекуване. Тя не те принуждава за нищо. Човек прави това, което може през днешния ден, а на следващия ден постоянно прави малко повече, твърди дамата. 



Срещнах Лазаринка преди доста време. Бях поканен да вземам участие в предаването " На кафе " при Гала. Кака Лазаринка се беше заполила доста, беше звъняла в малкия екран и по този начин се свърза с мен - беше на 68 година, споделя Даниел Петров, инструктор по йога.



Когато се появи в залата, аз се тормозих, тъй като тя ми сподели, че здравословното й положение не е доста положително. Притесних се, поради нея, само че след първото занимание, тя ми сподели, че се усеща доста добре и още тогава се зарече да е постоянна, разяснява той.



Тогава, преди 25 година, бях при започване на своята преподавателска активност по йога. В сърцето си обаче не чаках тя да се окаже толкоз упорита и да реализираме дружно такива огромни резултати и то на международно равнище. Това медиите го споделиха - международен йога феномен нарекоха кака Лазарка. Причината е, че тя прави доста сложни за осъществяване извършения и то на нейната възраст, уточни той.

Никога не съм спортувала нещо друго, уточни Лазарка. 

Като дете бях болна, бях на санаториум и нямах разрешение да вземам участие в гимнастическите часове в учебно заведение, споделя дамата. 

Винаги съм обичала придвижването. Избрах йогата още сега, щом научих, че съществува такова нещо. Ако съм в това положение и отсега нататък, ще се занимавам, не желая да се отхвърлям. Неко хората да не се отхвърлят, да не се изоставят. И млади, и остарели. При някои хора става по-бавно, само че се случва, показва тя.

Не знам дали поради йогата, само че жаждата ми за просвета не отслабва, хората към мен също се трансформират, заобиколена съм от усмихнати хора, споделя тя. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР