Кадри на охранителните камери в община Костинброд са запечатали зрелищната

...
Кадри на охранителните камери в община Костинброд са запечатали зрелищната
Коментари Харесай

Охранителни камери са запечатали зрелищната гонка в Костинброд между полицията и пълен бус с мигранти

Кадри на охранителните камери в община Костинброд са запечатали зрелищната гонка от през вчерашния ден сред полицията и бус цялостен с мигранти. На записа, с който Българска национална телевизия разполага, се вижда по какъв начин водачът прави серия от рисковани маневри и като по знамение няма потърпевши хора. От общината упорстват по основния път да бъдат сложени пунктове за инспекция.

Зрелищната гонка стартира откакто служителите на реда засичат микробуса да се движи с висока скорост по околовръстното шосе. 31-годишният водач на няколко пъти навлиза в насрещното платно. Преминава през разнообразни оживени улици, а при опит да избяга скача в придвижване. Превозното средство удря паркираните коли на улица " Калиакра ". Сцената, наподобяваща на каскада от екшън филм, се случва пред очите на брачна половинка на Сийка Симеонова.

" Почнал да ръкомаха, почнал да вика стой, стой... когато погледнал вътре човек няма. Тук е цялостно постоянно с дребни деца. Във всяка къща има по едно, по две ", описа Сийка Симеонова.

Според кмета на Костинброд като по знамение всичко се е разминало единствено с три ударени коли. От общината упорстват в региона да бъдат ситуирани пунктове за инспекция, защото практиката демонстрира, че точно отсам минава пътя на мигрантите към границата със Сърбия. Освен това в региона има доста промишлени предприятия и придвижването на бусове и рейсове не е необикновена панорама.

" Тази профилактика и тази предварителна защита би трябвало да я има още на основния път, с цел да не се стига до обстановка като актуалната. Ние сме като едно регионално кръгово. Тук влизат и излизат над един милион автомобила от града ни на месец ", съобщи Трайко Младенов - кмет на община Костинброд.

Задържането на мигранти в региона не е изолиран случай.

" Преди няколко месеца отново по този начин сериозна група афганистанци бяха хванати на наша територия и то в прилежащото село Драговищица. При състояние, че полицейското ни ръководство обгръща и община Годеч, главното е да се усили числения състав и материално-техническата база ", добави още Трайко Младенов - кмет на община Костинброд.

Данните на " Гранична полиция " демонстрират, че за за първите осем месеца от началото на годината са предотвратени малко над 84 000 опита за прекосяване на границата ни с южната ни съседка. От идната седмица би трябвало да стартира ремонта на пътищата в пограничните зони, както и да стартира възобновяване и на компрометираните сектори от оградата.

" Без жива мощ на границата не можем. Това, което подхващаме като стъпки, е увеличение на щата на " Гранична полиция " точно там. Така че да бъдат подготвени и назначени гранични чиновници. 1000 са гранични служители на реда по щат на районна дирекция " Елхово ". Ние командироваме още към 800 от другите структури и още към 500 от нашите структури ", съобщи Росица Димитрова - шеф на " Гранична полиция ".

Последните данни за миграционния напън демонстрират, че той се е нараснал в целия Европейски Съюз с близо 86% по отношение на предходната година.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР