Кадри и видео: Нова ТвНикога няма да се разбере точно

...
Кадри и видео: Нова ТвНикога няма да се разбере точно
Коментари Харесай

Д-р Станимир Хасърджиев за смъртта на 3-годишния Алекс: Трудно ще можем да дадем отговор кой е виновен

Кадри и видео: Нова Тв

Никога няма да се разбере тъкмо какво се е случило. Трудно се открива нещо, което се е случило в предишното. Така доктор Станимир Хасърджиев разяснява пред Нова телевизия инспекцията на прокуратурата за смъртта на тригодишния Александър в София.

Припомняме, че преди няколко дни  в коридорите на Народното събрание стана ясно от думите на основния прокурор Сотир Цацаров, че прокуратурата прави интензивни дейности по следствието на гибелта на тригодишното дете . Иззета е здравната документи и от трите здравни заведения - " Лозенец ", " Пирогов " и Педиатрията.

Д-рр Хасърджиев запита по какъв начин да се потвърди в този момент дали някои е спазил условията, по кое време са направени проучвания на детето и коя здравна сестра му е помогнала.

" Трудно ще можем да дадем отговор кой е отговорен. Дума против дума е сега обстановката ", безапелационен беше медикът.

Според него лекарите по целия свят занапред ще бъдат доста огромен недостиг.

" Друг е въпросът дали броят на лекари в страната ни води до по-добро качество ", счита доктор Хасърджиев.

Той посочи, че лекарите поставят всички старания, вършат каквото би трябвало и не всеки път имат изискванията и знанията това да се случва по най-хубавия одобрен и международен метод.

Според доктор Хасърджиев България е с на най-лоши равнища до достъп до опазването на здравето за това лекарят да има нужните познания, принадлежности, да даде и предпише нужните медикаменти.

Затова, че елементарно можем да се обадим не лекаря не значи, че нашето опазване на здравето е елементарно налично. По думите му опазването на здравето би трябвало да бъде по-достъпно за хората, тъй като колкото е по-достъпно, толкоз би било по-добре за цялата нация.

Докато продължаваме да си мислим за опазването на здравето, че някой дава нещо на някого, ще имаме съществени проблеми. Не можем да си мислим, че единствено с стопански сметки - не се прави по този начин опазването на здравето.

От своя страна заместник-председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Николай Брънзалов разяснява, че не би влизал в конкретика, до момента в който тече инспекцията на прокуратурата, тъй като медиците не са хора, които мислят на глас. Той ще изчака какво е открила инспекцията и тогава ще приказва доста.



По отношение концепцията за потребителската такса при персоналния доктор да стане 1 лев за деца и възрастни, доктор Брънзалов уточни, че таксата има две съществени задания - да дофинансира съответното лечебно заведение и да се прекрати свръхдостъпността.

Той не се съгласи с изказванията на доктор Хасърджиев, че в България разполага с съвременно опазването на здравето и с високотехнологични действия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР