Кадри: H8S Hristo Stoitchkov, фейсбук: Меси за Стоичков: Време е

...
Кадри: H8S Hristo Stoitchkov, фейсбук: Меси за Стоичков: Време е
Коментари Харесай

Меси за Стоичков: Истина е, ето какво направи българинът Ицо за мен

Кадри: H8S Hristo Stoitchkov, фейсбук: Меси за Стоичков: Време е да кажа какво направи българинът Ицо за мен

Българинът Христо Стоичков е в основата на триумфите на Лео Меси при започване на кариерата му.

Признанието направи самият Меси.

Величието на огромния български футболист Христо Стоичков за следващ път получи своето удостоверение.

Камата бе един от хората, които посрещна Лионел Меси при представянето му в американския отбор Интер (Маями), благосъстоятелност на Дейвид Бекъм. Освен аржентинеца, в тима зад океана ще играе и друга някогашна звезда на Барселона – Серхио Бускетс.



На представянето на двамата участваха 25 000 фенове. Блиц новината бе отразена от БТВ и Нова тв

Бройката можеше да бъде още по-голяма, само че край стадиона се изви стихия и проливният дъжд спря доста огромна част от искащите да участват.

Стоичков бе на събитието в ролята си на публицист на телевизия TUDN, за която работни отдавна.

Легендарната „ осмица “ постоянно прави извънредни изявленията с най-известните футболисти по света както от сегашното, по този начин и от близкото минало.



Носителят на „ Златната топка “ през 1994 година не скри въодушевлението си от страстите, които Меси провокира измежду публиката в Маями.

Аржентинецът минава в клуба от Мейджър Лийг Сокър след два сезона в Пари сен Жермен.

Любопитното е, че самият Стоичков също игра в Съединени американски щати с екипите на Чикаго Файър и Ди Си Юнайтед в интервала 2000 – 2003 година



„ 25 000 души пристигнаха на представянето, макар дъжда и неприятното време.
Беше зрелищно. Хората бяха нетърпеливи да видят най-хубавия състезател в света да стъпва на терена.
Той сигурно ще вдигне равнището на МЛС. Преди години тук са играли Пеле, Бекенбауер, Кройф. Когато дойдохме с Лотар Матеус през 2000 година хората бяха учудени, че такива звезди идват от Европа.

Постепенно ползата към този спорт тук стана голям. Браво на напъните на Дейвид Бекъм да докара тук Меси и Бускетс.

В Съединени американски щати ще играе и Жорди Алба. Със сигурност ще дойдат и още звезди. Маями е прочут като туристически град, само че в този момент хората ще желаят да срещнат звезди като Меси в ресторанта или на улицата “, сподели българинът.



„ Меси избра футбола пред парите “, безапелационен бе той, визирайки офертите за Лионел от Саудитска Арабия.
„ Той искаше да приключи кариерата си в Барселона, само че това нямаше по какъв начин да стане.
За задачата трябваше да бъдат понижени заплатите на другите футболисти в тима, а той не желае съотборниците му да страдат.

Лионел не заслужаваше това овакантяване “, сподели още Камата.



Двамата с Меси имат мощна връзка между тях.

Преди години аржентинецът бе споделил, че Стоичков е една от аргументите да стане това, което е като футболист.

Българинът го е упражнявал при подрастващите в Барселона, където е работил с нападателите в другите детско-юношески обединения. Легендарният №8 даже връчи една от премиите „ Златна топка “ на Лео през годините.

„ Благодарение на Стоичков, аз съм това, което съм.

Винаги ще помня по какъв начин ни учеше с Боян Къркич в школата на Барселона “, бе споделил гениалната „ десятка “.



„ Радвам се, че Меси избра това умерено място, където ще живее с дамата и децата си. Познавам го от 12-годишен. Той е голям войник. Сега задачата му е да играе с Интер (Маями) на международното клубно състезание, като това е постижимо. Той постоянно е обичал децата, не е отказвал подпис, и това ще продължи и в Маями. Меси ще оказва помощ доста на младите. Ще идва първи и ще си потегля финален от тренировките. Билетите за мачовете ще бъдат разпродавани. Тук идва огромен първенец, който е запазил скромния си темперамент “, сподели още Стоичков пред „ Ройтерс “.



Българинът  измежду огромните митове на Барселона също както Меси. Той има 167 мача и 113 гола с екипа на каталунците за петте години прекарани там. Именно в интервала, в който носеше синьо-червения екип Камата завоюва „ Златната топка “ – през 1994 година

Лионел Меси пък има 778 дуела за Барселона, в които е отбелязал 672 гола. Той е получил цели седем пъти премията „ Златна топка “, което е безспорен връх в историята на футбола. През предходната 2022 година той изведе Аржентина до купата на международното състезание по футбол, като преди този момент през 2014 година отборът игра и край на Мондиал, който обаче загуби от Германияс 0:1.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР