Кадри: БТВВ село Сотиря край Сливен живеят без вода. Тя

...
Кадри: БТВВ село Сотиря край Сливен живеят без вода. Тя
Коментари Харесай

Как живеят в село без вода? Кметът: Ако избухне пожар, не можем реагираме

Кадри: БТВ

В село Сотиря край Сливен живеят без вода. Тя идва единствено за няколко часа след среднощ, само че от време на време я няма и дни.

„ Ако избухне пожар, не можем да реагираме бързо. Онзи ден имаше пожар, от пожарния кран източиха 4 кубика вода, нивота й падн и в горните места нямаше вода. В селото са 2800 души, които употребяват вода, а този проблем е от 28 години. Писахме до ВиК, плащаме  2,06 лв. вода, толкоз години не откриха ли един водоизточник да достави каптажа и да се реши казуса. ”, сподели кметът на селото.

Жена от селото пък добави: „ От събота сме без вода, отидохме на центъра да напълним от чешмата, с цел да имаме най-малко за пиянство. ”



„ Онзи ден пристигна за часове водата след среднощ, напълнихме бидони, шишета. Но по този начин не се живее, нямаме вода за обикновени хигиенични потребности, деца чакаме да дойдат за ваканцията, по какъв начин да ги посрещнем, по какъв начин да ги обслужим. Има рискове и от заболявания. Ползваме остарели водоизточници, само че имаме потребност от нови ”, сподели друга жителка на селото.



Хората от селото разкриха още, че обмислят митинг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР