Кадри: бТВУчителка се устреми към голяма печалба в Стани Богат

...
Кадри: бТВУчителка се устреми към голяма печалба в Стани Богат
Коментари Харесай

Калиграф се устреми към голяма печалба в Стани Богат

Кадри: бТВ

Учителка се устреми към огромна облага в Стани Богат довечера.

За Маргарита Иванова феновете схванаха, че преподава в столичното 19-о СОУ „ Елин Пелин “ и се занимава с краснопис. Тя владее шрифта наименуван остаряло уставно българско писмо и работи върху пергамент.



Маргарита стартира решително и не се затрудни с първите пет въпроса, с цел да стигне до първата си сигурна сума, само че при този за 1000 лв. реши да употребява първия си жокер.

Михаил Билалов я попита: „ Кой реализира ръководство при една меритокрация, в случай че изходим от названието? “ – Възрастните, Тълпата, Способните и Народът.



Участничката се колебаеше сред две благоприятни условия и по тази причина повика на помощ своята колежка Бояна Тодорова, а от своя страна учителката по български език и литература вярно изключи народът, защото е определен посредством народна власт.



Маргарита пък „ зачерта “ тълпата, защото при нея ще има безредица и сякаш се ориентира към възрастните, само че в последна сметка маркира способните. Това даде мотив на водещия да означи, че се „ объркала “, което обаче не й е попречило да познае.



Въпросът за 1500 лв. бе: „ В кой музикален жанр в Съединени американски щати през 80-те години на XX век избухва същинска война сред Източния и Западния бряг? “, с варианти Джаз, Хип-хоп, Кънтри и Рок.



Тук Маргарита автоматически отстрани втората и третата опция и изиска 50 на 50, което се оказа печеливш ход от нейна страна, защото компютърът остави точно Хип-хоп и Кънтри. Последва дълбокосмислен жест с две разперени ръце на учителката, която разкри, че се е сетила за кино лентата „ Улични танци “ и откакто маркира Хип-хоп, продължи напред.



Сумата от 2000 лв. бе заключена от калиграфа, а за нея Билалов я попита: „ Търговията с каква стока носи огромна популярност в средата на XIX в. на французина Луи Витон? “ – Бижута, Дрехи, Куфари и Автомобили.





Маргарита призна, че свързва Витон с чантите и инстинктивно заложи на куфари, уточнявайки, че не е сигурна и се доверява на интуицията си. За нейна наслада това се оказа правилния отговор и на следващия ден тя ще може да усили извоюваната четирицифрена сума, като на нейно разположение ще бъде и още един жокер.



Преди нея на стола на благосъстоянието седна Тодор Николов, който осъществя планове за автоматизация на хранилища през етапите на обмисляне, инсталиране и пуск в употреба, и взе участие в аматьорски надпревари по колоездене.

Билалов добави, че Тодор идва в телевизионната игра като експерт, без да подозира, че това ще се окаже в прорез с представянето му.



Въпросът за 1000 лв. бе: „ Кой воин от античността е наследник на Пелей и морската русалка Тетида? “- Херакъл, Ахил, Еней, Одисей.

Николов допусна, че щом майката е русалка, значи става въпрос за митичен воин. Той обаче не се осмели да рискува и се обади на другар, само че Снежана Коларова единствено промълви Апил, без да уточни отговор.



Това наложи Тодор да изиска 50 на 50 и откакто останаха Херакъл и Ахил, сподели, че нещо му просветнало за древногръцката епическа поема Илиада и маркира правилно Ахил.



Въпросът за 1500 лв. бе: „ В коя страна са най-големите талази за сърф на европейския континент? “ – Малта, Хърватия, Естония и Португалия.



Участникът изключи първите три варианти и позна, че четвъртата от тях е вярната.

Тодор заключи сумата от 2000 лв., за която бе запитан: „ Как се назовава преходното положение сред сняг и арктически лед? “, с възможнности Червен сняг, Заструг, Фирн и Преспа.





След къс размисъл и разсъждения играчът реши да предложения на сцената Атанас Атанасов, към който се обръщаше с чичо Наско, само че той нямаше концепция по какъв начин да помогне. Все отново Наско призна, че клони към Заструг, само че остави последната дума да е на приятеля му. Тодор реши да го послуша и рискува, само че сбърка, защото правилния отговор се оказа Фирн, и си потегли с 500 лв.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР